vineri, 4 martie 2022

Army of the Dead (2021)

Gen: Actiune, Crima, Horror

Distributie: Dave Bautista, Ella Purnell, Anna de la Reguera, Omari Hardwick, Theo Rossi

Regizor: Zack Snyder [a mai regizat: Zack Snyder's Justice League(2021), Justice League(2017), Batman v Superman: Dawn of Justice(2016), Man of Steel(2013), Sucker Punch(2011)]

Buget: 70.000.000 $

Nota Gealapa: 5.90
Metascore: 57/100

În urma unei pandemii care transforma oamenii in zombie, un grup de mercenari isi asuma un mare risc, aventurându-se în zona de carantină pentru a realiza cel mai mare furt încercat vreodată in Las Vegas.

Filmul asta are destule parti bune. Are niste zombie cu adevarat inspaimantatori care nu sunt doar niste taratoare fara minte, are scene de lupta cu adevarat epice si efecte efecte vizuale de ultima generatie. Cu toate astea, nu depaseste bariera de a fi doa rinca un film cu zombie. nu este chiar mediocru, dar povestea foarte superficiala si personaje monodimensionale si stereotipe il impiedica sa fie mult mai mult de atat. Este doar un film care iti ia ochii cu un parament spectaculos, dar odata ce treci de acest nivel descoperi un scenariu banal care nu ofera decat o mana de glume decente, o poveste previzibila si culmea cateva idei presarate pe ici colo acre ele insele ar fi putut fi intrigi pentru filme mult mai reusite.

Distributia nu este rea pentru un asemenea film. Aduce in prim plan figui familiare din alte filme de actiune, dar obisnuite mai degraba cu rolurile secundare. Astfel, Dave Bautista, unul dintre cei care au facut trecerea cu succes de la WWE la Hollywood, dar cu abilitati limitate, departe de nivelul unui Dwayne Johnson de exemplu, nu prea poate sa care pe umerii sai un film, indiferent cat de mic e filmul si cat de mari si puternici sunt umerii. Superficialitatea cu care este tratata dezvoltarea personajelor ii impiedica pe actori sa faca lumea sa empatizeze cu acestea si sa straluceasca cu adevarat. Concluzia este ca si interpretarea este in nota filmului, nimeni reusind sa se ridice pese ceilalti sau sa ajute cu adevarat povestea.

Daca sunteti genul de cinefil care pune accent pe logica si pe profunzime, atunci poate e mai bine sa evitati Army of the Dead, sau cel mult sa il vedeti dupa cateva pahare care sa va mai slabeasca vigilenta. Potentialul irosit pe care acest film l-a avut sa fie unul foarte bun al genului se simte in premanenta, generand o oarecare frustrare. Se incadreaza pana la urma in declinul general al inteligentei din filmele de la Hollywood din ultimii ani si se pare ca la capitolul filme de actiune aproape exclusiv cele cu super-eroi mai tin steagul sus. Daca in schimb aveti chef doar de putin distractie care sa nu va solicite neuronii, atunci acest film este o alegere excelenta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!