marți, 15 martie 2022

Reality (2014)

Titlu original: Réalité

Gen: Comedie

Distributie: Alain Chabat, Jonathan Lambert, Élodie Bouchez, Kyla Kenedy, Jon Heder

Regizor: Quentin Dupieux [a mai regizat: Incroyable mais vrai(2022), Mandibles(2020), Deerskin(2019), Keep an Eye Out(2018), Wrong Cops(2013)]

Buget: 2.100.000 $
Incasari: 429.220 $

Premii:
- Youth Jury Award - Special Mention, Ghent International Film Festival, 2014
-
José Luis Guarner Critic's Award - Best Film, Sitges-Catalonian International Film Festival, 2014

Nota Gealapa: 7.15
Metascore: 55/100

Un regizor aspirant primește 48 de ore de la un producător pentru a găsi cel mai bun tipăt de durere, demn de un Oscar, ca singura condiție pentru a-i susține filmul. 

Cred ca acest film a fost facut mai degraba pentru aprecierea criticilor, dar cumva a fost mai apreciat de publicul larg decat de acestia. Este genul ala de umor ciudat, care se doreste profund, cult si greu de inteles, dar este atat de prost pus in scena, incat filmul devine amuzant si accesibil pentru toata lumea. Reality este un film ciudat, care propune un umor pe acre il indragesti sau il detesti, dar care nu te lasa indfiferent. povestea este una originala si cel putin atipica sinecesita o perioada de acomodare, dar odata scufundat in aceasta devine surprinzator de agreabila.

Distributia este un mix ciudat intre actori francezi si americani, un mix care dupa parerea mea nu functioneaza asa cum si-au propus. Partea americana de distirbutie a parut a fi navlosita pentru acest proiect si astfel au facut doar act de prezenta, fara sa arate pic de implicare. Partea frantuzeasca reuseste sa compenseze acest detaliu doar partial, astfel ca aceasta nepotrivire dintre ei este evidenta si deranjeaza in unele momente. Per total insa calitatea interpretarilor este una decenta.

Este un film pe care trebuie sa il vedeti de cel putin doua ori, pentru ca numeroasele detalii si intrigile care se intersecteaza sunt imposibil de inteles pe deplin dintr-o singura vizionare. Muzica este si ea aleasa foarte inspirat si dialogurile atat de absurde uneori contribuie si ele la reusita generala a filmului. Este un film care este posibil sa va faca sa il opriti dupa cateva minute, dar care daca v-a prins o sa va tina lipit de scaun pana la final. Etse un o specie rara de film si anume un film sofisticat, dar pentru publicul larg, iar notele mici primite din partea criticilor ar trebui sa va incurajeze sa il vedeti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!