sâmbătă, 12 martie 2022

The Pact (2018)

Titlu original: El Pacto

Gen: Horror, Thriller

Distributie: Belén Rueda, Darío Grandinetti, Mireia Oriol, Antonio Durán 'Morris', Jordi Recasens

Regizor: David Victori [a mai regizat: Cross the Line(2020)]

Incasari: 1.855.647 $

Premii:
- Worst Spanish Film, Yoga Awards, 2019
- Worst Spanish Actress (Belén Rueda), Yoga Awards, 2019

Nota Gealapa: 5.45

Monica află că fiica ei este pe cale să moară si ia măsuri extreme pentru a o salva.

Acest film poate parea original la inceput datorita aerului european, dar cu fiecare minut care trece realizam ca acest gen de poveste si intriga nu sunt tocmai o noutate, ba chiar au fost abordate mai competent in trecut. The Pact este ca un dront, care trebuie sa supravietuiasca fara sa aiba multe avantaje care sa il ajute sa faca asta si in cele din urma dispare si este uitat de toata lumea. Din punct de vedere tehnic nu este chiar rau, dar efectele par realizate cu o tehnologie depasita cu vreo doua generatii. Scenariul dezvolta povestea exact asa cum ne-am astepta si aceasta previzibilitate este cuiul decisiv din cosciug.

Distributia nu este rea. Pana la urma o avem acolo pe Belén Rueda, dar nici ea nu este un nume atat de important incat sa salveze un film de una singura, mai ales in lipsa unor colegi macar de acelasi nivel care sa o ajute mai mult. Interpretarea este totusi ultima problema a acestui film. Chiar daca nu au stralucit, protagonistii s-au descurcat acceptabil in conditiile date, iar motivele pentru care acest film ramane mediocru sunt cu totul altele.

Povestea, chiar daca nu a fost cea mai originala, este una decenta care ofera suficient potential, iar aspectul filmului este destul de slefuit, incat sa nu para atat de ieftin pe cat a fost de fapt. Principala problema a scenariului este ca nu explica pana la capat detalii importante din film, unele dintre ele recurente. Chiar daca este marketat ca un horror, cred ca The Pact este mai degraba o drama intunecata, care nu este groaznica, dar sentimentul meu este ca ar fi putut fi mult mai buna.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!