marți, 22 martie 2022

The Reckoning (2002)

Gen: Drama

Distributie: Willem Dafoe, Paul Bettany, Marián Aguilera, Trevor Steedman, Simon McBurney

Regizor: Paul McGuigan [a mai regizat: Film Stars Don't Die in Liverpool(2017), Victor Frankenstein(2015), Push(2009), Lucky Number Slevin(2006), Wicker Park(2004)]

Incasari: 1.152.528 $

Nota Gealapa: 6.85
Metascore: 49/100

Un preot tulburat întâlnește o trupă ambulantă de actori, cu care descoperă apoi că a avut loc o crimă pe care încearcă să o rezolve recreînd crima într-o piesă.

The Reckoning este un film destul de original si putin atipic, plasat mai egraba peste nivelul mediu al etiajului stabilit de filmele din categoria sa. beneficiaza de un scenariu bine scris, care compenseaza in mare masura lipsa tehnologiei si cred eu si a banilor. Epoca medievala a fost recreata foarte credibil, deci departamentul decoruri si costume trebuie felicitat. Este destul de lung, dar acest detaliu nu se simte pentru ca ofera suficienta tensiune pentru a fi interesant pana la final. Per total pot spune ca mi-a satisfacut simturile si chiar daca nu va deveni vreun clasic, ma bucur ca l-am vazut.

Distributia ii are in prim-plan pe Willem Dafoe si Paul Bettany, a caror prezenta in orice film inseamna de obicei doua lucruri care se confirma si de aceasta data. In primul rand, inseamna un nivel minim garantat cand vine vorba de calitatea interpretarii, dar si un iz cel putin de ciudatenie. De aceasta data, cei doi ofera unele dintre cele mai conventionale interpretari pe care le-am vazut din partea lor, mai ales cand vine vorba de Willem Dafoe, dar prestatii de calitate care ajuta filmul din plin. Avem parte de foarte multa experienta si in rolurile secundare, dar as spune ca interpretarile sunt reusite in ciuda unei chimii destul de slabe, pentru ca nu am observat prea des asa ceva intre protagonisti.

As cataloga acest film ca fiin un thriller medieval, reusit, care ofera ceva mai mult decat stereotipul barbatilor in armuri metalice care se omoara intre ei cu sabii uriase. Exista destule similaritati cu filme care isi plaseaza actiunea in aceeasi epoca si primul nume care imi vine in minte este The Name of the Rose(1986). Din fericire, a imprumutat de la acestea intr-o proportie covarsitoare lucruri bune si mai putin defecte, astfel ca daca va plac genul asta de filme va va placea si The Reckoning. De prisos sa mai spun ca il recomand tuturor, mai putin celor ahtiati dupa tehnologie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!