joi, 17 martie 2022

Uncut Gems (2019)

Gen: Crima, Drama, Thriller

Distributie: Adam Sandler, Julia Fox, Idina Menzel, Mesfin Lamengo, Sun Zhi Hua-Hilton

Regizor: Benny Safdie [a mai regizat: Good Time(2017), Heaven Knows What(2014), Lenny Cooke(2013), Buttons(2011), Daddy Longlegs(2009)]

Buget: 19.000.000 $
Incasari: 50.023.780 $

Filmul a obtinut 27 de premii, printre care:
- Best Actor (Adam Sandler), AARP Movies for Grownups Awards, 2020
- Best Actor (Adam Sandler), Austin Film Critics Association, 2020
- Best Actor (Adam Sandler), Boston Online Film Critics Association, 2019
- Best Actor (Adam Sandler), Boston Society of Film Critics Awards, 2019
- Operators Award - Feature, British Society of Cinematographers, 2020

Nota Gealapa: 7.10
Metascore: 92/100

Cu datoriile sale crescânde și camatari din ce in ce mai furioși pe urmele sale, un bijutier din New York riscă totul în speranța de a rămâne pe linia de plutire și în viață.

Nu am stiut nimic despre Uncut Gems inainte sa il vad, astfel ca surpriza a fost si mai mare. Cand l-am vazut pe Adam Sandler, am crezut ca acest film o sa fie o comedie usurica despre ceva alisveris cu diamante, dar s-a dovedit a fi mult mai mult de atat. Este chiar un film serios, bine scris si bine pus in scena care ofera doze constante de suspans si tensiune si acre nu dezamageste pana in ultimul minut. Nu este un film care debordeaza de tehnologie, dar originalitatea si calitatea scenariului compenseaza cu succes acest detaliu si nu am resimtit in nici un moment lipsa unor scene epice de actiune. Este un film lung, dar pe parcursul caruia timpul trece insa pe nesimtite. 

Asa cum am amintit mai devreme, Adam Sandler este protagonistul acestui film si este poate cel ami serios rol pe care l-am vazut vreodata jucand. Da, personajul sau are un specific care aduce aminte de personajele sale caricaturale, dar acesta este cu siguranta un rol mult mai dramatic decat ne-a obisnuit Sandler in acriera sa, cu ajutorul caruia a dovedit ca poate face fata si acestui gen de provocari si nu m-as mira sa il vad abordand din nou astfel de roluri. Acesta nu a fost sustinut de o distributie prea solida in jurul sau, dar au fost actori destul de experimentati  si abili incat sa ajute filmul si sa nu il incurce, iar per total, fara sa fie neaparat principalul avantaj al filmului, interpretarile sunt la un nivel satisfacator.

Acest film este cu siguranta aproape unone man show Adam Sandler si daca ati citit alte recenzii sa stiti ca sunt toate adevarate si cele bune si cele negative. Uncut Gems este un haos mai mult sau mai putin controlat, dar este unul captivant, care o sa va creasca pulsul fara sa va dati seama. Vreau sa intaresc inca odata ideea ca este un film mult mai bun decat va asteptati si ca indiferent de actiunea din acesta, principalul lucru cu care o sa ramaneti in minte dupa ce il vedeti este surpriza de a-l vedea pe Adam Sandler intr-un rol in care ne-am obisnuit mai degraba cu nume ca Pacino. Cred ca Uncut Gems nu trebuie ratat sub nici o forma.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!