vineri, 25 martie 2022

Hotel Artemis (2018)

Gen: Crima, Actiune

Distributie: Jodie Foster, Sofia Boutella, Dave Bautista, Sterling K. Brown, Jeff Goldblum

Regizor: Drew Pearce [aflat la primul lungmetraj]

Buget: 15.000.000 $
Incasari: 13.313.581 $

Nota Gealapa: 6.15
Metascore: 58/100

Amplasat într-un Los Angeles sfâșiat de revolte, dintr-un viitor apropiat, Hotel Artemis o urmărește pe Asistentă, care conduce o cameră de urgență secretă, destinată exclusiv infractorilor.

Acest film este ca o vafela, adica e buna, iti place, dar nu iti astampara pana lacapat foamea. Hotel artemis are cu ce sa iti ia ochii si sa iti distraga atentia de la lipsurile pe care le are, dar intr-un final acestea se simt. Din fericire aceste defecte nu strica ditractia pana la capat, iar scenele epice de actiune, cele cateva glume reusite si cascadoriile destul de grandioase, compenseaz apartial lipsa profunzimii si erorile de logica ale intrigii. Este un film de actiune modern, decent si distractiv, dar nu reuseste sa fie cu adevarat deosebit fata de alte zeci de filme facute dupa acelasi tipar.

Distirbutia este si ea in nota filmului, in sensul in in fata niste nume foarte agreabile care iti iau ochii pentru o vreme, dar nici macar abilitatile lor nu pot ridica foarte mult un scenariu mediocru. Protagonista filmului este Jodie Foster, care are o prestatie decenta, dar care pare cumva teleportata din alta epoca si plantata aici. Ceva pur si simplu nu se potriveste. Sarea si piperul se regasesc mai degraba in rolurile secundare, acolo unde il intalnim de exemplu pe Dave Bautista, acre revine cu aceasta ocazie la ce stie el mai bine, adica sa dea viata unui personaj secundar decent si agreabil, dar si pe Jeff Goldblum, o prezenta din ce in ce mai rara in filmele mainstream, dar o surpriza placuta de fiecare data.

Este o distirbutie care aduna actorii de tipologii atat de diferite incat nu ai crede ca functioneaza impreuna, dar pentru ca fiecare a fost pus sa faca ce stie mai bine, in mod bizar toti acestia se leaga si acesta este unul din motivele pentru acre filmul banal la prima vedere, este totusi foarte distractiv si palpitant. Se simte din plin si ca Drew Pearce se afla la prima experienta ca regizor. Chiar daca isi regizeaza propriul scenariu, se simte lipsa lui de experienta in problemele de cinematografie si in felul neinspirat in care sunt filmat unele scene, dar acesta a aratat destul potential. Cert este ca acest film este perfect pentru o seara de film menita sa dea o pauza meritata neuronilor obositi ai oricarui spectator.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!