miercuri, 2 februarie 2022

Tales of the Unexpected (1979-1988)

Gen: Comedie, Drama, Horror

Numar sezoane: 9 (112 episoade)

Distributie: Roald Dahl, Andrew Ray, Forbes Collins, Richard Johnson, Joan Collins

Premii:
- Best Television Episode, Edgar Allan Poe Awards, 1980

Nota Gealapa: 7.95

Dramatizarea multora dintre nuvelele lui Roald Dahl.

Tales of the Unexpected poate fi considerat varianta britanica de Twilight Zone sau alte seriale asemanatoare din anii '80. Cand spun asta ma rfeer la seriale cu episoade scurte, care nu au legatura unul cu celalalt si care ne prezinta povesti acre mai de care mai ciudatele. Prin ce se deosebeste acesta fata de altele, este ca istorisile de aici nu acopera un singur gen. Unele sunt horror, altele sunt doar ciudate, altele sunt doar amuzante, acoperind astfel cam toata plaja de genuri. Nu toate episoadele sunt de calitate, dar per total pot spune ac serialul este foarte bun si de cele mai multe ori povestile lui au reusit sa ma surprinda.

Nu este un film care sa impresioneze din punct de vedere tehnic, dar nu provine dintr-o epoca in acre aceste detalii sa exceleze, cai ales cand vorbim de seriale si cu atat mai putin cele britanice. Scenariul si originalitatea nuvelelor ecranizate sunt principalul si poate singurul atu al acestei serii, dar este unul care compenseaza majoritatea celorlalte lipsuri. Acest serial nu provoaca dependenta, oricat de interesant este. Nu am simtit aproape in nici un moment nevoia sa vad mintenas urmaorul episod, dar avand de a face cu episoade care nu au legatura unul cu celalalt, asta nu este neaparat un lucru rau. faptul ca poti dormi toate orele intr-o noapte si ca nu te tine treaz ar fi fost o catastrofa in cazul unui serial cu o abordare clasica.

Distributia nu ajuta nici ea foarte mult serialul. Exista doar o amna de actori care apar in mai multe episoade, dar intr-un film in care povestile nu sunt corelate acesta este un lucru foarte bun. Dezavantajul insa este ca am recunoscut foarte putine figuri si majoritatea celor din distributie sunt actori de mana a doua multi dintre ei cu abilitati foarte limitate. Unepri cand lipsa lor de talent a fost vizibila, interpretarile lor au fost atat de slabe ca au facut ca unele episoade mediocre sa fie macar amuzante, dar de cele mai multe ori chiar prestatiile lor slabe au fost probleme principala. Adaugam si acest aspect pe lista lucrurilor care nu sunt in regula cu acest film.

Pare ca pana acum am gasit aproape exclusiv doar probleme cu acest serial, dar cumva in acest caz, exact ca in matematica, minus cu minus fac plus, pentru ca per total vorbim de un serial foarte agreabil, care nu este eaparat palpitant, dar este original si interesant. Povestile lui Roald Dahl sunt atat de bune si interesante incat merita tolerate toate aceste defecte, dintre acre cel mai greu de suportat este productia de slaba calitate. Cheia povestilor este de fiecare data in finalurile neasteptate, pe acre in majoritatea cazurilor nu le-am putut anticipa, astfel ca am avut parte de mutle surprize lucru tot mai rar intalnit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!