joi, 10 februarie 2022

The Usual Suspects (1995)

Gen: Mister, Crima

Distributie: Kevin Spacey, Gabriel Byrne, Chazz Palminteri, Stephen Baldwin, Benicio Del Toro

Regizor: Bryan Singer [a mai regizat: Bohemian Rhapsody(2018), X-Men: Apocalypse(2016), X-Men: Days of Future Past(2014), Jack the Giant Slayer(2013), Mockinbird Lane(2012)]

Buget: 6.000.000 $
Incasari: 23.341.568 $

Filmul a obtinut 37 de premii, printre care:
- Oscar - Best Actor in a Supporting Role (Kevin Spacey), Academy Awards, SUA 1996
- Oscar - Best Writing, Screenplay Written Directly for the Screen, Academy Awards, SUA 1996
- Best Editing, BAFTA Awards, 1996
- Best Screenplay - Original, BAFTA Awards, 1996
- Felix - Best Supporting Actor (Kevin Spacey), 20/20 Awards, 2016

Nota Gealapa: 8.65
Metascore: 77/100

Singurul supraviețuitor povestește despre evenimentele complicate care au dus la o luptă îngrozitoare pe o barcă, începuta când cinci criminali s-au întâlnit într-un grup de suspecti aparent întâmplător.

The Usual Suspects este unul din acele filme clasice pe care le-am ratat in copilarie sau eram pre mic ca sa mi le aduc aminte asa cum trebuie. Decizia de a-l vedea acum a fost na foarte inspirata, pentru ca am vazut un film excelent, care este cu adevarat un "clasic". Acest film isi merita toata publicitatea pozitiva de care are parte, mai ales ca nu se intampla foarte des ca un film cu un buget atat de mic, care nu anunta mai nimic pe hartie sa isi depaseasca conditia de basicos.Fiind un film ieftin, nu are foarte multe arme cu acre sa cucereasca publicul. De fapt, are numai doua. Prima este un scenariu senzational care stoarce si ultima picatura de potential dintr-o poveste interesante, dar nu cu adevarat deosebita. Pentru anii '90, felul in care este dezvoltata aceasta poaveste este unul inovator si reuseste sa creeze suspans din plin.

Al doilea mare atu al filmului este distributia si calitatea foarte buna a interpretarilor protagonistilor, in special a lui Kevin Spacey, acre a facut un rol memorabil. Vazandu-l de ce este in stare nu poat sa nu resimt o frustare legat de modul cum a fost ostracizat de societate si industrie din cauza unor acuzatii care s-au dovedit a fi false ein cele din urma. Pe langa el, au oferit interpretari de asemenea foarte solide si acre au ajutat filmul si alte nume importante ca Benicio Del Toro, Kevin Pollak sau Gabriel Byrne. Regizorul a avut de coordonat o echipa foarte experimentata, care s-a sudat imediat si au stiut si cand sa straluceasca si cand sa cedeze lumina reflectoarelor altui coleg.

E posibil sa fiu partinitor, fiind exact genul de film care mie imi place poate cel mai mult, dar asta nu inseamna ca nu este foarte bun. Nu ofera nuditate, costume de baie sexy sau unghiuri ale camerei care sa te dea pe spate. Este doar un film modest si onest, care propune un scenaliu foarte inteligent, personaje interpretate chiar magistral in unele momente si poate unul dintre cele mai bune finaluri din istoria cinematografiei. De asemenea, sunt foarte multe subtilitati absorud adorabile si la fiecare revedere a filmului mai descoperi un indiciu care ti-a scapat data trecuta. Este dovada cie ca uneori simplu e cel mai si ca uneori mai putin chiar poate fi de fapt mai mult.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!