marți, 22 februarie 2022

Lucifer (2016-2021)

Gen: Fantastic, Crima, Drama

Numar sezoane: 6 (93 episoade)

Distributie: Tom Ellis, Lauren German, Kevin Alejandro, D.B. Woodside, Lesley-Ann Brandt

Premii:
- Best Actor in a TV Series (Tom Ellis), National Film and Television Awards, SUA 2018
- The Sci-Fi/Fantasy Show of 2021, People's Choice Awards, SUA 2021

Nota Gealapa: 8.50
Metascore: 49/100

Lucifer Morningstar a decis că s-a săturat de a fi un slujitor cuminte în iad și decide să petreacă ceva timp pe Pământ, pentru a înțelege mai bine omenirea. Se stabilește în Los Angeles - Orașul Îngerilor.

Este acest serial o telenovela biblica glorificata? Da. M-a impiedicat asta sa ma bucur de el? Absolut deloc. Nu este un serial foarte lung si in cea mai mare parte a sa timpul zboara pe nesimtite. O sa mentionez pentru inceput partile mai putin bune, pentru ca nu sunt foarte multe si nu au o importanta majora. Acestea se rezuma la cateva episoade de umplutura, care genereaza si cateva moente de plictiseala si la faptul ca astazi filmele si serialele inspirate de biblie nu sunt chiar o raritate, deci nu avem in fata neaparat cea mai originala idee. Din punct de vedere tehnic, Lucifer este realizat corect. Nu debordeaza de efecte vizuale, dar cele care exista chiar daca nu sunt revoltionare si impresionante, sunt suficient de bune si nu incurca povestea.

Super-puterea acestui serial vine din modul in care este scris si mai cu seama din umoul absolut fenomenal care m-a facut de multe ori sa rad zgomotos, chiar adaca nu este un serial de comedie. Are si momente de tensiune si are din plin si scene emotionante, dar glumele sunt remarcabil de bune. Acesta impreuna cu modul ales de a interpreta informatiile din biblie probabil fac acest film imposibil de urmarit de catre un ortodox fanatic. Singurul lucru care m-a deranjat uneori, este ca am avut in fata ochilor cel mai instabil emotional diavol, un inger al intunericului cu prea multe probleme de constiinta si mult prea slab uneori. Nu am vazut un asa diavol plangacios niciodata, iar episoadele acestea emotionale au fost chiar de nesuportat uneori.

In toate rolurile importante avem parte de actori experimentati. Nu sunt actori care pana la acest proiect sa aiba niste acriere uriase, dar sunt oameni cu abilitati serioase demonstrate pe parcursul unor cariere solide si carora li se datoreaza in mare parte succesul acestui proiect si pe care prestatiile de aici sunt convins ca ii va ajuta in viitor, iar carierele uora dintre ei sunt convins ca vor exploda, cel putin pentru o vreme. Castingul a fost foarte inspirat si in selectia pentru rolurile mai mici, inclusiv cand vine vorba despre actorii copii. Per total, alaturi de scenariul deosebit de bine scris, distributia este factorul decisiv care a asigurat reusita proiectului, iar cei respnsabili cu acesta ar merita o prima consistenta, nu doar o serigrafie ieftina.

Cred ca cei de la DC Entertainment s-au autodepasit de aceasta data si acesta este posibil cel mai bun serial produs de ei. Pe alocuri Lucifer mi-a dat acelasi vibe si mi-a amintit de Supernatural, un alt serial cu subiecte asemanatoare si scris cam de aceeasi maniera, dar ceva mai consistent.In concluzie as trece acest titlu in categoria celor care nu trebuie ratate, care reeaza dependenta si acre trebuie neaparat bifat. Este un film dedicat exclusiv publicului adult, glumele si scenele sunt de aceasta maniera, ba chiar cred ca cei mici ar trebui feriti sa ia contact cu Lucifer pentru ca traumele ar putea fi ireversibile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!