miercuri, 9 februarie 2022

What Would Jesus Do? (2010)

Gen: Drama

Distributie: John Schneider, Maxine Bahns, Adam Gregory, Mark Arnold, Kimberly Daugherty

Regizor: Thomas Makowski [a mai regizat: The Virginian(2014), Lukewarm(2012), Decision(2012)]

Nota Gealapa: 5.80

Un grup de americani - un cântăreț, un redactor de ziar, un pastor și un magnat imobiliar - fac un legamant sa mearga pe calea lui Isus. Fiecare decizie din fiecare zi  devine un punct de cotitură în viața lor, deoarece trebuie să se întrebe „Ce ar face Isus?”

Filmele religioase s-au strecurat in industrie de ceva vreme si nu vom mai scapa de ele vreodata. Uneori, destul de rar, dintre acestea se remarca cate unul decent, daca nu chiar bun. Nu este si cazul acestui film, care nu cred ca reuseste sa faca pe nimeni sa fie mai pios. Nu stiu daca povestea de aici in care discursul argumentat al unui om al strazii trezeste sentimente religioase in suficiente persoane incat sa schimbe soarta unui oras poate fi aplicat in relitate in vreo comunitate oricat de mica. Asadar, principala problema a acestui film este lipsa credibilitatii, ceea ce face cuvantul Domnului impartasit ulterior sa nu ajunga la inimi deschise ci la minti sceptice. Macar nu este plictisitor si opfera chiar si putina tensiune pe ici pe colo.

John Schneider este singura figura recognsocibila cat de cat din aceasta distributie si ofera o interpretare care ne arata cat de umflat este, atat de umflat cat poate fi un actor de mana a doua. In rest, doar actori anonimi care mananca o paine cu constiinta linistita ca apar in filme curate si mintindu-se ca fac un bine in lume ca si cand aceste filme ar conta cu adevarat. Realitatea este ca mediocritatea lor este intuile si nu influenteaza cu adevarat pe nimeni si probabil abilitatile limitate ale acestui gen de actori ii va mentine o viata in productii de acest nivel, fara sa se dezvolte si vor avea probabil in cv zeci de filme fara sa ii cunoasca cineva vreodata si fara sa apara pe vreun afis important.

Scenariul este atat de prost incat saboteaza filmul inca de la inceput. Nu doar povestea in sine este lipsita de credibilitate ci si recatiile personajelor, care pe langa toate cliseele  posibile si previzibile cu mult timp inainte. au si niste reactii pe acre niste oameni normali nu le-ar avea niciodata. Dialogul este si el siropos si plin de replici scurte menite doar sa umple timpul si creatoare de momente cringe. Concluzia este ca toate intentiile laudabil de curate si mesajele pozitive se pierd in modul aproape amatoricesc in care este facut acest film.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!