sâmbătă, 12 februarie 2022

Secret Agents (2004)

Titlu original: Agents secrets

Gen: Actiune

Distributie: Vincent Cassel, Monica Bellucci, André Dussollier, Charles Berling, Bruno Todeschini

Regizor: Frédéric Schoendoerffer [a mai regizat: Fast Convoy(2016), 96 heures(2014), Switch(2011), Truands(2007), Scènes de crimes(2000)]

Buget: 14.000.000 €
Incasari: 6.166.893 $

Nota Gealapa: 5.75

Spioni infiltrati pun in pericol planurile unei echipe de agenti secreti.

Chiar daca cinematografia europeana isi pastreaza inca specificul in cea mai mare parte, tot timpul a existat o tendinta de a face filme care sa arate ca peste ocean, uneori cu succes, dar alteori cum se intampla si im acest caz, se imprumuta mai mi mult obiceiurile proaste si rezulta aceeasi mediocritate foarte prezenta in majoritatea filmelor de la Hollywood. In dorint ade a lua ochii cu povesti cu spioni si agenti secreti se ignora substanta povestii si producatorii se multumesc cu scenarii asa si asa, care sunt din start sortite uitarii. Acest film este ca un recipient cu curara, adica iti poate vindeca unele suferinte, dar poate fi si extrem de toxic consumat in exces.

Distributia il face sa para putin mai bun decat este de fat. Vincent Cassel cand joaca in limba materna are mereu prestatii solide si vizibil mai bune decat atunci cand e nevoit sa o faca in engleza, iar Monica Bellucci, pe acre cred ca am vazut-o jucand pana acum in vreo sase limbi, nu cred ca are vreun rol in intreaga sa cariera despre acre sa poti sa spui ca este un esec total. E drept ca cei doi nu au stralucit neaparat si nici nu prea ar fi avut cum, dar au salvat cat de cat situatie datorita experientei si abilitatilor lor, ajutati din plin si de alte nume importante din cinematografia franceza.

Nu este chiar un dezastru total acest film. Povestea este destul de simpla si ofera o tensiune al prima mana, tipica acestui gen de filme de actiune. E adevarat ca nu ofera nimic nou si unic care sa il diferentieze de toate celalalte filme cu spioni, dar nici nu m-am plictisit cand l-am vazut. Peste doua saptamani nu o sa mai tin minte despre ce e, sau cum se termina, dar a fost agreabil atat cat a durat. Daca alegeti sa va utati la Secret Agents sau la orice film mai da Pro Tv zilele astea, singura diferenta este lipsa reclamelor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!