sâmbătă, 26 septembrie 2020

The Last Movie Star (2017)

Gen: Drama

Distributie: Burt Reynolds, Ariel Winter, Clark Duke, Chevy Chase, Ellar Coltrane

Regizor: Adam Rifkin [a mai regizat: Director's Cut(2016), Shooting the Warwicks(2015), Giuseppe Makes a Movie(2014), Chillerama(2011), Homo Erectus(2007)]

Incasari: 14.410 $

Premii:
- Best International Dramatic Feature, Edmonton International Film Festival, 2018
- Best Director, Film Threat Award This!, 2019
- Chairmans Award, San Diego International Film Festival, 2017

Nota Gealapa: 7.25
Metascore: 46/100

Un fost star de cinema, aflat acum la batranete, este nevoit sa accepte realitatea ca anii lui de glorie au trecut demult. Chiar aca poate parea o poveste superficiala despre faima pierduta, este de fapt in adancul lui, un film despre batranete.

Daca te prinde in starea de spirit potrivita, acest film poate sa iti provoace anumite anxietati legate de viitor si batranete. Nu am mai vazut demul un film care sa aiba o atmosfera atat de sumbra si depresiva de la inceput pana la sfarsit. Nici macar momentele de umor, destul de bune calitativ, nu reusesc sa schimbe aceasta impresie. Din fericire insa, aceasta senzatie este transmisa in mod voit de catre regizor si ajutat si de un scenariu bine scris, filmul este unul foarte bun, care ridica teme de gandire foarte interesante si reuseste sa captiveze in ciuda unui ritm foarte lent si a lipsei totale de tehnologie.

Distributia nu este una moderna, cu nume in voga si se invarte in jurul protagonistului, Burt Reynolds, un actor care nu mai are nevoie de nici o prezentare si care ne ofera si acum, spre apusul carierei sale, o interpretare foarte reusita si credibila. Nu este o interpretare care sa il umpre de premii, dar a fost suficient de bun incat sa ma faca sa cred pe alocuri ca vad un film autobiografic, chiar daca nu este cazul. Acesta a fost sustinut bine si de mai tinerii si mult mai putin cunoscutii sai colegi de platou, dintre care as remarca-o pe Ariel Winter, care a aratat destul potential.

Parte a motivului care iti da senzatia uneori ca acest film este chiar despre Burt Reynolds, este modul in care acesta interactioneaza in film cu filmele sale mai vechi. Imi place cum umorul si emotia alterneaza in acest film, la fel cum alterneaza si momentele in care protagonistul este fie agreabil, fie detestabil. Este un film care merita o vizionare, pe acre il recomand si care este posibil sa va faca sa va ganditi la propriile greseli din viata si sa va dea o doza de regret.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!