miercuri, 30 septembrie 2020

Tha Bachelors (2017)

Gen: Drama, Comedie

Distributie: J.K. Simmons, Odeya Rush, Harold Perrineau, Jean Louisa Kelly, Julie Delpy

Regizor: Kurt Voelker [a mai regizat: Park(2006)]

Incasari: 106.212 $

Premii:
- Jury Award - Best Overall Film, Adelaide International Youth Film Festival, 2017
- Audience Choice Award - Narrative Feature, Heartland International Film Festival, 2017
- Festival Award - Best Narrative Feature, San Diego international Film Festival, 2017

Nota Gealapa: 7.15
Metascore: 54/100

Dupa moartea prematura a sotiei sale, un tata indoliat se muta impreuna cu fiul lui adolescent in cealalta parte a tarii, pentru a fi profesor la o scoala privata. Viata lor incepe sa se transforme datorita a doua femei unice, care ii ajuta sa imbratiseze viata si sa iubeasca din nou.

Acest film se incadreaza in categoria filmelor "pentru oameni mari". Abordeaza un subiect serios, intr-un mod matur si se adreseaza unui public matur. Are destul umor, dar este un umor calculat, cu simt de raspundere, care sta in plan secund, pentru ca in lumina reflectoarelor sunt subiectele serioase pe care le abordeaza. Pierderea unui parinte sau a unui sot este o situatie in care se vor regasi multi, iar cei care o vor face vor fi mai usor de impresionat de acest film. Fara sa aiba un ritm ametitor si fara sa debordeze de energie, filmul reuseste asa intr-un mod asezat sa isi transmita mesajele si sa fie sensibil si foarte agreabil.

Distributia nu este una impresionanta, dar a fost aleasa foarte inspirat, atat partea matura a acesteia cat si partea mai tanara. Nu sunt interpretari memorabile, dar sunt per total prestatii corecte, credibile, care reusesc sa transmita ce au de transmis. De remarcat, as remarca doi acotri, unul dintre cei experimentati si ma refer aici la J.K. Simmons, caruia astfel de filme i se potrivesc foarte bine, dar cred ca cea mai naturala interpretare a venit de la Odeya Rush, o tanara care cu aceasta prestatie ma face sa fiu atent la prestatiile ei viitoare.

Acest film nu este in nici un caz o comedie romantica. Nu este nici comedie si nici un film romantic. Este o drama serioasa, practic un studiu despre efectele durerii si pierderii unui om drag. Este o poveste impresionanta pe alocuri despre supravietuirea emotionala, despre cat de greu este sa creezi o relatie umana cu cineva, despre adevaruri interioare si despre nevoia disperata de a depasi cu bine si cu cat mai putine cicatrici un eveniment tragic. Este un film solid, care merita sa fie vazut si pe care il recomand.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!