vineri, 18 septembrie 2020

The Dressmaker (2015)

Gen: Drama, Comedie

Distributie: Kate Winslet, Judy Davis, Liam Hemsworth, Hugo Weaving, Julia Blake

Regizor: Jocelyn Moorhouse [a mai regizat: A Thousand Acres(1997), How to Make an American Quilt(1995), Proof(1991)]

Buget: 12.468.000 $
Incasari: 23.762.417 $

Filmul a obtinut 15 premii, printre care:
- Best Costume Design, Australian Academy of Cinema and Television Arts (AACTA) Awards, 2015
- Best Supporting Actor (Hugo Weaving), Australian Academy of Cinema and Television Arts (AACTA) Awards, 2015
- Best Supporting Actress (Judy Davis), Australian Academy of Cinema and Television Arts (AACTA) Awards, 2015
- Best Lead Actress (Kate Winslet), Australian Academy of Cinema and Television Arts (AACTA) Awards, 2015
- Audience Choice Award - Favourite Australian Film, Australian Academy of Cinema and Television Arts (AACTA) Awards, 2015

Nota Gealapa: 7.35
Metascore: 47/100

O femeie plină de farmec se întoarce în micul ei oraș din Australia rurală. Cu mașina ei de cusut și stilul haute couture, ea transformă femeile locale și se răzbună pe cei care i-au greșit.

Acest film este o mica bijuterie ascunsa. Nu am auzit nimic despre el, nu am vazut vreo reclama si l-am descoperit din intamplare. Are o intriga usurica, nu prea complicata si usor superficiala, pentru ca nu este chiar atat de importanta, dar este bine scris, bine pus in scena si bine jucat. Tehnologia lipseste aproape cu dasavarsire, dar dialogurile compenseaza din plin lipsa unor efecte vizuale sau alte artificii moderne. In prima faza nu am inteles de ce acest film se recomanda a fi mai degraba o drama decat o comedie, pentru ca mai bine de jumatate din el nu am identificat drama, ba chiar as fi conchis ca este o comedie reusita, dar si cand loveste, drama vine intr-o cantitate neasteptat de mare si lucrurile iau o intorsatura total neasteptata, iar aceasta imprevizibilitate si noile emotii transmise ajuta filmul foarte mult.

Distributia este poate cel ami neasteptat lucru la acest film si principalul avantaj al acestuia. O asemenea abordare cu o poveste simpla, dar scrisa bine se bazeaza aproape exclusiv pe abilitatea actorilor de a fructifica intrgul potential al scenariului. Acest film are in distributie o cantitate uriasa de talent. Este plin de nume uriase ale industriei, lucru care pe mine m-a surprins , avand in vedere ca vorbin de un film australian, nu de un proiect de la Hollywood. Kate Winslet, Judy Davis, Liam Hemsworth sau Hugo Weaving, toti au avut prestatii foarte bune si au avut o chimie excelenta. Dintre toti, as spune ca Winslet este cea care straluceste si se remarca, asa cum ar fi fost si normal avand in vedere ca ea este protagonista acestei povesti.

Lectiile filmului sunt in zona de judecare a altor persoane si de marginalizare a celor care nu se incadreaza in ideea noastra de normal si sunt transmise foarte agreabil si usor de digerat pentru cei interesati sa le primeasca. Este aproape impresionanta si abordarea regizorului cand vine vorba de natura umana. Aproape ca as crede ca are vreun doctorat in psihologie. Cumva totul a functionat la acest film. Scenaru, regizor, actori, toti s-au potrivit perfect, iar aceasta compatibilitate se simte si rezultatul este un film foarte placut la vedere, pe care il recomand.

<iframe width="720" height="395" src="https://www.youtube.com/embed/DMEu-1CIB_I" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!