duminică, 27 septembrie 2020

Inconceivable (2017)

Gen: Thriller

Distributie: Gina Gershon, Nicky Whelan, Nicolas Cage, Sienna Soho Baker, Harlow Bottarini

Regizor: Jonathan Baker [aflat la prima experienta ca regizor]

Buget: 10.000.000 $
Incasari: 259.635 $

Nota Gealapa: 5.60

O mama incearca sa scape de trecutul ei abuziv mutandu-se in alt oras, unde se imprieteneste cu o alta mama, care insa devine suspicioasa la adresa ei.

Problema acestui film nu este lipsa de originalitate a intrigii, ci faptul ca este prost executat. Daca tot reiei o poveste mai veche, macar pune-o in scena mai bine. Potential a existat din plin si nu avea cum sa fie altfel cu o astfel de poveste, care da oricarui film un plus de suspans. Din pacate, scenariul a fost absolut mediocru, cu dialoguri lipsite de sare si piper si intreg filmul a fost foarte previzibil. Ba mai mult, se sare peste bucati de timp esentiale in care lucrurile se rezolva miraculos doar ca sa fie bine la final. Nu pot sa zic ca m-am plictisit, dar am dat ochii peste cap de prea multe ori.

Cred totusi ca cea mai mare problema a filmului este nivelul foarte slab al interpretarii. Nu stiu daca asta se datoreaza exclusiv scenariului prost. Cred ca parte din responsabilitate apartine si actorilor si nu inteleg cum s-a intamplat asta pentru ca protagonistii sunt actori experimentati, cu abilitati dovedite, care ar fi trebuit sa poata scoate prestatii decente, chiar si in astfel de conditii vitrege. Sa zicem ca Nicolas Cage ne-a obisnuit cu faptul ca nu ii mai pasa, dar de la Nicky Whelan aveam asteptari mai mari. Nici Gina Gershon nu a fost departe, dar macar ea a avut cateva scene in care a fost naturala, dar per total, cred ca acesta este capitolul care m-a dezamagit cel mai mult.

Filmul pare un remake mult mai prost si cu un ritm mult mai lent al The Hand that Rocked the Cradle(1992). Bineinteles ca exista ceva variatii ale povestii, dar nimeni nu poate fi pacalit sa creada ca acesta este un film original 100%. Scenele de nuditate gratuita nu reusesc sa faca nimic pentru nimeni aici sai nu reusesc sa compenseze in vreun fel celelalte minusuri, iar sfarsitul este impachetat mult prea frumos si previzibil cu vreo doua zeci de minute inainte sa se intample. Nu este neaparat o pierdere de timp daca va cade in brate, pentru ca asa cum am spus, nu m-a plictisit, dar nici nu merita un efort de a fi cautat.

<iframe width="720" height="395" src="https://www.youtube.com/embed/MaU2hf4iGew" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!