miercuri, 9 septembrie 2020

Ready Player One (2018)

Gen: SF, Actiune, Aventura

Distributie: Tye Sheridan, Olivia Cooke, Ben Mendelsohn, Lena Waithe, T.J. Miller

Regizor: Steven Spielberg [a mai regizat: The Post(2017), The BFG(2016), Bridge of Spies(2015), Lincoln(2012), War Horse(2011)]

Buget: 175.000.000 $
Incasari: 582.893.671 $

Filmul a obtinut 11 premii, printre care:
- Saturn Award - Best Science Fiction Film, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, SUA 2019
- Film Music, BMI Film & TV Awards, 2018
- Golden Carp Film Award - International - Best Visual and Sound Effects, Faro Island Film Festival, 2019
-
Best Fantasy/Adventure TV Spot, Golden Trailer Awards, 2018
- Best Visual Effects, Hawaii Film Critics Society, 2019

Nota Gealapa: 7.65
Metascore: 64/100

Dupa moartea creatorului unei realitati virtuale numita OASIS, acesta lasa o provocare postuma pentru toti utilizatorii OASIS, pentru a gasi un ou de Paste, iar castogatorului ii va reveni intreaga sa avere si controlul lumii sale.

Steven Spielberg nu mai are demult probleme cu bugetul filmelor sale. Oamenii arunca in el cu cati bani are nevoie, asa ca nu e nici o surpriza ca din punct de vedere vizual acest film arata excelent. Intriga, chiar daca nu este una in intregime originala, este foarte actuala si plina de potential, iar Spielberg este suficient de experimentat si talentat pentru a nu il irosi. Nu am foarte mult eplangeri legate de film. Este interesant, palpitant, plin de suspans, dar pentru gustul meu este prea multa lume virtuala si prea putina realitate. BIneinteles ca pentru cei mai tineri, faptul ca acest film este practic o transpunere Fortnite pe marile ecrane este un deliciu, nicidecum un inconvenient.

A doua mea observatie ar fi numele prea putin cunoscute si experimentate din distributie. Inteleg nevoia de figuri noi si de actori tineri, care sa faca aceasta experienta de gaming cat mai autentica, dar aceasta nu suplineste in totalitate lipsa unor actori mai experimentati, macar in rolurile mai mici, care ar fi putut fi de ajutor in anumite momente. Tinerii din distributie nu fac o treaba rea deloc, dar mai au de lucrat cand vine vorba de transmis emotie, iar lipsa lor de experienta este vizibila uneori, dar per total cred ca s-au achitat cu brio de sarcini si nu au incurcat povestea.

Am vazut multe critici ca filmul nu respecta intocmai firul epic al romanului care l-a inspirat, dar cum eu nu am citit cartea si cred ca nu foarte multi oameni au facut-o, nu vad ca acest aspect sa fie un inconvenient, iar daca v-a placut cartea considerati filmul ca o varianta alternativa si nu fiti prea scrupulosi. Nu stiu daca va deveni un clasic, sau va avea un sequel, dar este cu siguranta un film foarte bun, care merita vazut si care face ca doua ore si jumatate sa treaca pe nesimtite. Exista si ceva lectii de viata prin el, unele foarte bine spuse, dar nu stiu daca cineva ia cu adevarat in serios vreo morala din acest gen filme.

<iframe width="720" height="395" src="https://www.youtube.com/embed/cSp1dM2Vj48" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!