luni, 28 septembrie 2020

Ratchet & Clank (2016)

Gen: Animatie

Distributie: James Arnold Taylor, David Kaye, Jim Ward, Paul Giamatti, John Goodman

Regizor: Kevin Munroe [a mai regizat: Troll: The Tale of a Tail(2018), Dylan Dog: Dead of Night(2010), TMNT(2007)]

Buget: 20.000.000 $
Incasari: 13.385.737 $

Premii:
- Craft Award - Sound Editing - Feature Film, Directors Guild os Canada, 2017

Nota Gealapa: 6.15
Metascore: 29/100

Cand galaxia este amenintata de un capitan infam, un mecanic si noul sau aliat robot se alatura unei echipe de combatanti de elita, pentru a salva universul.

Nu inteleg rostul aparitiei unor filme de duzina, cu atat mai mult al celor animate. De ce ai face un film pe care il vor vedea destul de putini oameni si de care nu isi va aduce nimeni aminte peste un an. nu pot sa cred ca toti cei care fac astfel de filme traiesc cu impresia ca produc de fapt vreo capodopera. Mai mult, cred ca perioada de glorie a filmelor animate a cam trecut si cele care sunt cu adevarat bune si se remarca cu adevarat sunt din ce in ce mai rare. Acesta nu face parte dintre ele. Este o poveste banala, care imprumuta actiuni si idei din filme care exista deja si doar le pune in spatele altor personaje, personaje care nu sunt nici ele tocmai memorabile. Filmul nu arata rau si pentru copii poate constitui o vizionare agreabila, dar nu cred ca se va numara printre favoritele nimanui si nici nu cred ca se va transorma intr-o franciza de succes daca apare vreun sequel, asa cum lasa finalul sa se inteleaga.

Distributia nu este rea deloc si este poate cel mai bun lucru la acest film. Sunt destui actori experimentati care dau viata personajelor animate, dar nici macar ei nu au putut face prea mult. Cand vorbim de filme de animatie, impactul actorilor care asigura vocile este oricum unul destul de limitat si sunt rare situatiile in acre acestia strica sau ajuta un film in mod decisiv. E placut tousi sa stii ca in spatele unor personaje ai vocea unor actori importanti. In cazul de fata vorbim de nume ca John Goodman, Paul Giamatti, Rosario Dwson sau chiar Sylvester Stallone.

Partea buna este ca acest film nu m-a plictisit, chiar daca nu mai sunt demult copil. Printre glumele expirate si-au facut loc si cateva foarte bune, iar suspansul a existat si el pe ici pe colo. In plus, mai sunt si cateva lectii pentru copii despre tradare si iertare, care fac ca experienta oferita de film sa nu fie o pierdere de vreme. Cred ca vizualizandu-l in 3D, poate crea o impresia chiar mai pozitiva despre acesta, dar cred ca per total se va pierde in anonimat si nu am un motiv serios pentru care sa il recomand.

<iframe width="720" height="395" src="https://www.youtube.com/embed/bvWRilQ9lnI" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!