marți, 26 aprilie 2022

The Bad Batch (2016)

Gen: Actiune, Horror, Mister

Distributie: Suki Waterhouse, Jason Momoa, Jayda Fink, Keanu Reeves, Jim Carrey

Regizor: Ana Lily Amirpour [a mai regizat: Mona Lisa and the Blood Moon(2021), A Girl Walks Home Alone at Night(2014)]

Buget: 6.000.000 $
Incasari: 201.890 $

Premii:
- Special Jury Prize, Venice Film Festival, 2016

Nota Gealapa: 5.35
Metascore: 62/100

Intr-un viitor distopic, o tanara este  rapita in desert de canibali.

Inainte de a vorbi despre cat de bun sau slab este acest film, trebuie recunoscuta originalitatea lui. Nu atat originalitatea firului epic, cat a modului unic, sau dubios cum ar spune cel mai multi, al felului in care este pusa povestea in scena. Buna sau rau, The Bad Batch se face cu siguranta remarcat. Acestea fiind zise, este totusi un film prost. nu este deloc plictisitor, este chiar socant pe alocuri, dar sunt prea multe lucruri rmase neexplicate si fracturi logice care il impiedica sa fie macar coerent. Alta parte buna ar fi, ca in ciuda unui subiect mai uzat decat venele unui dependent de heroina si anume un viitor distopic, filmul are macar avantajul de a nu parea obsolet.

Cel mai curios aspect al acestui film este distributia sa. O poveste atat de dubioasa reuseste sa stranga laolalta nume cu adevarat uriase, ami ales in rolurile secundare. Au ajuns sa lucreze impreuna nume pe acre nu le vedeam neaparat colaborand nici la proiecte mai mari. Nu in fiecare zi ii vezi in acelasi film pe Jim Carrey, Keanu Reeves si Jason Momoa. Din pacate, nici macar aceste nume uriase, cu talent si abilitati incontestabile si dovedite de-a lungul unor cariere impresionante, nu au putut ajuta prea mult filmul si asta in mare parte pentru ca au fost fortati cumva de scenariu sa interpreteze intr-un anume fel, compatibil cu atmosfera generala a filmului, care le-a limitat extrem de mult libertatea artistica si astfel si posibilitatea de a contribui decisiv la reusita proiectului.

Sentimentul predominant dupa ce vezi acest film este cel de frustrare, pentru ca in ciuda unei povesti cu potential si a unei cantitati impresionante de talent in distributie, cumva toate aceste oportunitati se irosesc in cea mai mare parte. Am vazut pareri extreme despre cat de bun sau rau este acest film, dar adevarul este undeva la mijloc. Mi-au trecut prin mana filme mai bune ca acesta pe acre nu le-am recomandat, dar indraznesc sa recomand The Bad Batch, chiar daca uneori este greu de privit, pentru ca sansa de a vedea ceva atat d eoriginal se iveste din ce in ce mai rar.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!