vineri, 15 aprilie 2022

The Actors (2003)

Gen: Comedie

Distributie: Michael Caine, Dylan Moran, Michael Gambon, Lena Headey, Miranda Richardson

Regizor: Conor McPherson [a mai regizat: The Eclipse(2009), Saltwater(2000), Endgame(2000)]

Incasari: 367.742 $

Nota Gealapa: 6.50

Doi actori eșuați decid să il escrocheze pe gangster local pretinzând că sunt oamenii cărora acesta le datorează bani.

The Actors este inca un exemplu ca uneori o poveste buna pusa in scena in mod decent este suficienta pentru a face un film sa fie destul de reusit, dar in acelasi timp este si un exemplu ca un astfel de proiect mic, fara promovare si fara suficiente resurse se zbate in anonimat si este descoperit de cele mai mult eori doar din intamplare. Este u film european bun, civilizat, amuzant, original si interesant, cu destule lipsuri dar cu mult mai multe parti bune, pe care l-am descoperit dintr-o intamplare. Acest gen de film sunt ursite de la inceput sa devina filme de televiziune de rang secund difuzate la ore tarzii pe Prima Tv de exemplu, desi ar merita o soarta mai buna.

Distributia este una foarte buna, care ofera nume importante ale cinematografiei britanice, actori cu experienta si abilitati excelente care au o contributie insemnata pentru ca acest film sa fie agreabil si care coopereaza foarte bine. Nu sunt roluri care sa ii scoata neaparat din zona de confort si sa ii faca sa straluceasca, dar actori precum Michael Caine au setat un standard atat d einalt, incat prestatiile lor obisnuite sunt cu mult peste media unei interpretari pe care am considera-o decenta in mod normal. Ghinionul lor este ca filmul este pur si simplu prea mic pentru a fi remarcat si pentru a-i scoate si pe ei in evidenta.

Intriga este ua destul de originala, cu cateva gauri pe ici pe colo, aboslut tolerabile. Este genul de film pe care comedia ar trebui sa il duc ain spate si trebuie sa va spun ca sunt scene cu adevarat amuzante care chiar m-au facut sa rad. Oricat de mult as aprecia astfel de filme de mica amploare si ma bucur cand dau peste ceva ce nu multi se incumeta sa vada, trebuie sa recunosc ca in final mai degraba decat sa devin un fan al filmului, am devenit sau mai bine zis mi-am consolidat pozitia de fan al actorilor implicati.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!