sâmbătă, 9 aprilie 2022

Another Life (2001)

Gen: Crima, Drama, Romantic

Distributie: Natasha Little, Nick Moran, Ioan Gruffudd, Imelda Staunton, Rachael Stirling

Regizor: Philip Goodhew [a mai regizat: Intimate Relations(1996)]

Buget: 5.000.000 $

Premii:
- Best actress (Natasha Little), Cherbourg-Octeville Festival of Irish & British Film, 2002

Nota Gealapa: 5.45

O femeie este acuzată pe nedrept că și-a ucis soțul la începutul anilor 1920, la Londra.

Este genul de film despre care, in cele din urma, spui doar "pacat, mare pacat". O poveste decenta, cu un scenariu acceptabil, cu decoruri in mare parte reusite si cu ceva emotie si suspans, dar pus in scena intr-un mod atat de sters incat il uiti aproape instant dupa ce se termina. Este un film semidoct, care are si o lipsa de consistenta, in ciuda unei povesti decente si oarecum palpitanta si chiar daca pe moment il poti gasi agreabil, judecandu-l la rece ii ies in evidenta toate neajunsurile. Another life m-a facut sa cred in cele din urma ca mai bine alegeam "another movie".

Din ce imi dau eu seama, distributia este una decenta, pentru cinematografia britanica a acelor ani, avandu-l in componenta chiar si pe Tom Wilkinson, dar nici unul dintre protagonisti nu este pus in valoare in mod corespunzator, astfel ca prestatiile acestora ajung sa fie intr-un final in nota filmului si figurile pe care nu le stiati inainte sa vedeti filmul, nu va vor fi fmailiare nici de acum iniante. Nu ii invinuiesc prea tare pe actori, ci cred ca nu se putea obtine cu mult mai mult in circumstantele date.

FIlmul a avut parte de cantitati insemnate de hate, pentru ca are la baza o poveste reala si tragica, si careia se pare ca nu i se face dreptate cu aceasta reprezentatie care modifica cumva faptele istorice . Eu cred ca aceasta este ultima problema. Pana la urma face cunoscuta publicului larg o poveste despre care nu stiu cati dintre noi stiam dinainte si o face intr-un mod sensibil. Iar devierea de la adevarul istoric pentru o obtine ceva in plus de la film nu este deloc o practica noua, asa ca nu inteleg aceasta indignare. Este un film slab si fara acest detaliu, asa ca nu pot sa il recomand.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!