duminică, 24 aprilie 2022

Sparkle (2007)

Gen: Comedie

Distributie: Lesley Manville, John Shrapnel, Bob Hoskins, Peter Gordon, Shaun Evans

Regizor: Tom Hunsinger [a mai regizat: Lawless Heart(2001), Boyfriends(1996)]

Nota Gealapa: 6.20

Sam Sparks (Shaun Evans) este un tânăr fermecător care se mută la Londra pentru a avea o sansa sa isi urmeze visel. Cele mai bune planuri ale sale pentru succes suferă un adevărat eșec atunci când dragostea adevărată îi întoarce lumea peste cap în cele mai neașteptate circumstanțe.

O poveste mica, un buget mic si actori mici sunt ingrediente care impreuna nu au cum sa rezulte altceva decat un film mic, iar Sparkle este exact asta. Un poveste cu ceva potential, dar care duhneste a austeritate si care umple timpul lung intre momentele bune cu stereotipuri si dialoguri de umplutura. Pare atat de insignifiant incat in cazul putin probabil in care cineva ar copia intriga si ar face din ea un alt film cu buget corespunzator, in cazul colationarii intre cele doua am putea fi absolut siguri ca originalul este de fapt copia ieftina.Am zambit pe ici pe colo si aproape ca am empatizat cu unul din personaje la un moment dat, dar astea sunt singurele licariri de emotie pe care mi le-a smuls acest film.

Distirbutia propune cateva figuri familiare ale cinematografiei britanice, dar cele mai importante dintre acestea isi irosesc talentul in roluri prea mici pentru a conta, in timp c eprotagonistii, neajutati nici de scenariu, isi arata limitele din plin. Nu li se pot reprosa totusi prea multe lucruri actorilor, pentru ca nu au avut un mediu tocmai propice pentru a se remarca, dar actori cu adevarati buni ar fi putut face chiar si aceasta poveste sa para mai interesanta. Din pacate, nici unul dintre ei nu s-a ridicat in vreun moment peste nivelul general al filmului.

Este o poveste banala, eclipsata partial chiar de povestile secundare din film, cu un personaj principal foarte antipatic, caruia i-a dat viata shaun Evans si care m-a facut sa sper ca nu va avea parte de un final fericit. Nu exista vreo morala in acest film, sau cel putin una care sa fie transmisa cu succes. Nu am cum sa recomand acest film si nu vad de ce ar alege cineva sa il vada, daca nu are un fetish ciudat pentru accentul britanic sau sufera de o insomnie pe care nu a reusit sa o trateze prin metode conventionale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!