joi, 28 aprilie 2022

Riddle Room (2016)

Gen: Horror

Distributie: Joe Cady, Peter Carey, Barbara Epstein, Phil Gawel, Erika Hoveland

Regizor: Bryan Binder [aflat la prima experienta ca regizor]

Nota Gealapa: 2.15

Emily Burns este captivă într-o cameră, fără idee despre cum a ajuns acolo. Hotărâtă să scape și să se întoarcă la familia ei, Emily descoperă în cameră indicii care explică de ce se află acolo... dar o vor ajuta sacestea să scape?

A trecut multa vreme de cand nu am mai vazut un film atat de prost. Riddle Room avea toate premisele sa fie un film horror de duzina si nu am asteptat nimic in plus de la el, dar a fost extrem de departe de a fi macar atat. Nu este deloc original, este scris si pus in scena foarte prost si saracia bugetului se simte in fiecare decor si piesa de recuzita. L-am urmarit cu rabdare sperand sa vad o luminita, dar chiar in momentul in care eram pe cale sa empatizez oarecum cu protagonista, scenaristii, povestea si in general universul s-au asigurat ca ast anu se va intampla. Logica este mai mult abesnta decat prezenta, tensiunea este si ea disparuta pe undeva si nu se raspunde la nici o intrebare acre ar putea aparea pe parcurs, cum nu s eofera nici o justificare credibila pentru actiunile care au loc.

Intr-un asemenea proiect kamikaze distributia nu avea cum sa fie decat una foarmata din actori atat de necunoscuti incat sunt sanse ca nici unii membri ai familiei sa nu ii recunoasca si carora fie nu le pasa absolut deloc de cariera lor sau sunt foarte disperati sa aiba una. Acest scenariu, asa prost cum e, nu a avut nici o sansa cu o protagonista care seamana cu o vestala esuata, fara pic de talent, care pare cel putin la fel de prizoniera in lumea filmului cum este si personajul ei. Singurii care nu au stricat scene prin replici spuse prost si grimase nepotrivite sunt cei ale caror personaje au avut ca si recuzita de impact un sac ieftin de iuta pe cap si nici nu au avut vreo replica.

Titlul este mai potrivit pentru film decat m-as fi gandit, dar nu cred ca in sensul dorit de producatori, doar ca intreg filmul este o imensa ghicitoare cu unul dintre cele mai proaste finaluri pe care le-am vazut vreodata. Am sperat la o rezolutie si la un final care sa mai inchida cat de cat povestea pana in momentul aparitiei genericului si chiar dupa acesta, numai ca finalul nu vine niciodata. Se explica pe alocuri ce si de ce se intampla dar filmul pare neterminat si senzatia este ca genericul apare la jumatatea acestuia. De obicei cand un film este slab spun ca sunt destule variante mai bune decat el si ca nu il recomand, dar de data asta v-as recomanda sa il vedeti si va provoc sa gasiti un film mai prost ca acesta. Stiu ca exista, pentru ca am vazut eu vreo doua, dar nu este o misiune usoara.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!