miercuri, 10 februarie 2021

Trance (2013)

Gen: Drama, Crima

Distributie: James McAvoy, Rosario Dawson, Vincent Cassel, Danny Sapani, Matt Cross

Regizor: Danny Boyle [a mai regizat: Yesterday(2019), T2 Trainspotting(2017), Steve Jobs(2015), Frankenstein(2011), 127 Hours(20101)]

Buget: 20.000.000 $
Incasari: 24.261.569 $

Premii:
- Best Thriller, Golden Trailer Awards, 2013
- Best Thriller Poster, Golden Trailer Awards, 2013

Nota Gealapa: 7.25
Metascore: 61/100

Un licitator de artă se amestecă cu un grup de criminali, parteneri cu un hipnoterapeut, pentru a recupera o pictură pierdută.

In cea mai mare parte a sa, acest film a fost excelent, dar spre final povestea se complica prea mult si prea repede si in loc sa devina mai desteapta si sa iti provoace mintea, devine doar confuza si cade in cele din urma in unele clisee obosite. Intriga asta in care se fura un tablou intr-un mod neasteptat, a fost folosita de multe ori de-a lungul vremii, asa ca pentru a o face agreabila trebuie sa fii surprinzator si sa gasesti originalitatea pe parcurs. Trance reuseste sa faca asta si oferind si un ritm potrivit este foarte palpitant in majoritatea timpului, chiar daca nu debordeaza de tehnologie sau umor. Este pur si simplu interesant si reuseste sa starneasca curiozitate si sa creeze suspans.

Distributia este si ea una destul de stranie, in nota generala a filmului. Principalii trei actori sunt tipologii total difrite. Rosario Dawson este de departe cea mai placuta prezenta dintre ei si ofera o prestatie destul de buna. Chiar daca nu ar fi facut-o cred ca ar fi compensat suficient cu scenele de nuditate, pentru debordeaza de sex-appeal in orice ipostaza. James McAvoy este un nume serios din industrie, chiar daca nu face parte chiar din prima linie, iar Vincent Cassel vine din cinematografia frantuzeasca si chiar daca are o interpretare decenta, dovedeste inca odata ca se simte mult mai bine si ofera prestatii mult mai reusite in limba materna.

Chiar daca per total este un film bune, Trance are si momente in care dezamageste. Sare atat de des intre realitate si halucinatii, incat exista pericolul sa nu mai stii care e care si sa nu iti mai pese ce se intamplacu personajele. Al doilea lucru acre m-a dezamagit si acre impiedica filmul sa fie cu adevarat excelent este finalul, care dupa cate se intampla pe parcurs, rezolva filmul intr-un mod destul de facil si previzibil. Cred ca Danny Boyle nu s-a intrebuintat la maxim cand  a regizat filmul, dar chiar si asa este suficient de distractiv incat sa fie o optiune serioasa pentru orice seara de film.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!