sâmbătă, 20 februarie 2021

The Commuter (2018)

Gen: Mister, Thriller

Distributie: Liam Neeson, Vera Farmiga, Patrick Wilson, Jonathan Banks, Sam Neill

Regizor: Jaume Collet-Serra [a mai regizat: The Shallows(2016), Run All Night(2015), Non-Stop(2014), Unknown(2011), Orphan(2009)]

Buget: 30.000.000 $
Incasari: 119.942.387 $

Nota Gealapa: 6.85
Metascore: 56/100

Un thriller de în care un vânzător de asigurări, fost polițist, este prins într-o conspirație care ii pune viața în pericol în timpul navetei sale zilnice.

The Commuter nu aduce nimic nou in peisaj. Am mai vazut familii rapite pentru ca un membru sa faca ceva anume, am mai vazut chestii epice care se intampla intr-un tren si am mai vazut politisti corupti si prietenii tradate. Cu toate astea, acest gen de filme, daca sunt facute cu simt de raspunere, au fost, sunt si vor fi mereu interesante, iar Commuter este bine facut. Are ritmul potrivit, scenele de actiune sunt palpitante si chiar daca iti dai seama destul de repede ce urmeaza sa se intample, se creeaza suficienta tensiune care iti mentine interesul pana la final. Acest film este ca o vizita la un restaurant unde urmeaza sa mananci una din mancarurile tale preferate: stii exact ce urmeaza sa primesti, dar asta nu face experienta mai putin placuta.

Sunt suficiente nume cunoscute in distributie, incat sa o faca interesanta, dar dintre toate aceste nume, practic unul singur are un rol important si anume protagonistul Liam Neeson, acest Bruce Willis al zilelor noastre, care mai are cativa ani de glorie si care se afla in acel punct al carierei in care se multumeste cu zona sa de confort, dar este o prezenta solida si apreciata in filmele de actiune. Si aici are o prestatie bunicica, credibila, dar departe de a fi deosebita.

Expresia "un film cu Liam Neeson" este un brand in sine in perioada asta si stii exact ce primesti: un film distractiv, cu o intriga interesanta, probabil cu o concluzie absurda, dar per total o experienta agreabila. Chiar daca exista destule clisee si in acest film, actiunea non-stop nu te lasa sa te gandesti prea mult la ele. In plus, exista catema pauze umoristice care iti permit sa respiri si acre se intampla sa fie si foarte reusite, care  fac filmul mai placut. Eu cred ca merita o vizionare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!