duminică, 14 februarie 2021

Taxi 2 (2000)

Gen: Comedie

Distributie: Samy Naceri, Frédéric Diefenthal, Emma Wiklund, Marion Cotillard, Bernard Farcy

Regizor: Gérard Krawczyk [a mai regizat: L'auberge rouge(2007), Taxi 4(2007), It's Our Life!(2005), Fanfan(2003), Taxi 3(2003)]

Buget: 12.900.000 $
Incasari: 60.726.164 $

Premii:
- Best New Actress (Marion Cotillard), Cabourg Romantic Film Festival, 2000

Nota Gealapa: 7.10

Inspectorul de politie Emilien si prietenul au taximetrist  Daniel se intorc, de aceasta date pe urmele unui grup de japonezi, membri Yakuza.

Taxi 2 mentine vie nebunia si ritmul alerti din primul film al seriei si este aproape la fel d ebun ca acesta. Umorul este in continuare foarte reusit, doar ca de aceasta data filmul este putin mai rupt de realitate si nu este deloc credibil, spre deosebire de predecesorul sau care a mai pastrat o umbra de realism. Scenele de actiune sunt reusite si suficient de palpitante pentru a compensa suprarealismul lor. Povestea este usurica, aproape fara nici un fel de complexitate, dar scenariul are suficiente dialoguri decente si glume reusite pentru a-si atnge scopul.

Distirbutia este in cea mai mare parte aceeasi din primul film al seriei, cum de altfel si interpretarile sunt cam de acelasi nivel. Nu pot sa zic n-a dat pe spate calitatea lor si nici nu era locul potrivit pentru prestatii impresionante. As remarca totusi aparitia lui Marion Cotillard, la unul din primele sale roluri, unde chiar daca nu a beneficiat de un personaj major, a reusit sa arate suficient potential, confirmat ani mai tarziu si transformat intr-o cariera absolut respectabila.

In acest film nu exista pic de drama, nu exista pretentii de Oscar, este doar o comedie obisnuita, destul de reusita. Finalul iese in evidenta pentru ca este chiar mai putin realist decat restul filmului, dar scena respectiva este epica si hilara. De altfel, Taxi 2 este destul de generos cu scene amuzante si surprinzatoare, care sunt cred si principalul atu al filmului. Seria Taxi este departe de a fi un clasic, poate doar unul al cinematografiei frantuzesti. Tentativa american de a subtiliza acets brand a esuat lamentabil, dar chiar si asa, cel putin primele doua filme ale francizei sunt rusite si le recomand. Despre restul urmeaza sa ma pronunt pe masura ce le voi vedea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!