vineri, 26 februarie 2021

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (2019)

Gen: Biografic, Crima

Distributie: Lily Collins, Zac Efron, Angela Sarafyan, Sydney Vollmer, Macie Carmosino

Regizor: Joe Berlinger [a mai regizat: The Longest Wave(2019), Intent to Destroy: Death, Denial & Depiction(2017), Tony Robbins: I Am Not Your Guru(2016), Whitey: United States of America v. James J. Bulger(2014), Hank: 5 Years from the Brink(2013)]

Incasari: 9.816.572 $

Premii:
- Originator Award, Atlanta Film Festival, 2019
- Best Actor (Zac Efron), Mammoth Film Festival, 2019
-
Grand Jury Award, Mammoth Film Festival, 2019
-
Outstanding Achievement in Filmmaking - Acting, Newport Beach Film Festival, 2019
-
Nicholl Fellow - Screenwriting, Nicholl Fellowships in Screenwriting, 2012

Nota Gealapa: 7.10
Metascore: 52/100

O cronică a crimelor lui Ted Bundy, din perspectiva lui Liz, iubita sa pentru multă vreme, care a refuzat să creadă adevărul despre el timp de ani de zile.  

Pana la urma acest film nu a fost concret din punctul nimenui de vedere. Nu a existat o constanta in acest sens, constanta care daca ar fi existat ar fi fost benefica pentru film. Chiar si asa. acesta poate fi catalogat un succes, dar cu un impact mai mic decat ar fi putut avea. Intriga estea una care ori de cate ori va fi facuta va starni interes. Este un film care te lasa sa ghicesti. nu este pus in scena in asa fel incat sa te inspaimante cu imagini grafice, ci mai degraba sa iti provoace fiori intuind ce s-ar fi putut fi intampla. Uneori acesti fiori exista, dar de cele mai multe ori dialogurile si scenele tensionate nu au chiar efectul scontat.

Distributia este si ea destul de interesanta iar protagonistii au produs interpretari bunicele si credibile. Asteptam poate mai mult de la Zac Efron, care a avut aici o sansa sa ne arate si altceva in afara de comedii usurele si nu cred ca a reusit in totalitatesa ne arate versatilitatea de care este capabil, in ciuda unui personaj dual foarte ofertant. Lily Collins mi s-a parut mai convingatoare si a avut chiar cateva scene foarte impresionante. Prin rolurile secundare nu am vazut nimic deosebit care sa merite remarcat, dar cred ca scenariul nu a fost gandit in nici un fel sa ajute alti actori sau sa dea importanta altor personaje in afara celor doua principale.

Ma asteptam ca orice om sperficial si mediocru sa vad un film care sa se axeze pe ororile comise de acest celbru criminal in serie, dar am avut surpriza, nu stiu daca placuta sau nu, ca in centrul atentie sa fie puterea acestuia de seductie, IQ-ul sau foarte ridicat, dar si cele doua femei care l-au iubit. Nu ni se prezinta aproape deloc investigatia, acre ar fi putut si ea foarte interesanta, dar interesanta este si dualitatea acestui personaj, care parca este si Casanova si Jack Spintecatorul in acelasi timp. Per total, ma declar satisfacut si Netflix poate in sfarsit sa bifeze si o reusita, dar tot astept cu nerabdare si filmul care sa abordeze aceasta poveste cu toate cliseele unui film de actiune clasic.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!