sâmbătă, 27 februarie 2021

Red Dot (2021)

Gen: Horror, Thriller, Drama

Distributie: Nanna Blondell, Anastasios Soulis, Johannes Kuhnke, Thomas Hanzon, Kalled Mustonen

Regizor: Alain Darborg [a mai regizat: The Master Plan(2015)]

Nota Gealapa: 5.75

Dupa ce Nadja rămâne însărcinată, cuplul încearcă să-și reaprindă relația călătorind în nordul Suediei pentru o drumetie, dar în curând călătoria lor romantică se transformă într-un coșmar.

Acest film suedez este cel mai american film pe care l-am vazut in ultima vreme. Avem un cuplu care merge inr-o excursie in cea mai izolata padure din Suedia, unde gasesc singurii doi oameni rasisti din aceasta tara si se dezlantuie iadul. Nu este in intregime rau, dar nu inteleg de ce a existat nevoia de a face un film american. Daca am ales sa vad o productie suedeza, e clar ca imi doream altceva. Nu este un film scump, deci nici productia nu m-a dat pe spate. In plus, una din cele doua rasturnari de situatie devine previzibila mult prea devreme. noroc ca adoua, care ste si cea mai importanta, mai salveaza situatia cat de cat.

Nu prea sunt in masura sa vorbesc despre distributie, pentru ca nu ii cunosc deloc pe acesti actori. Nu sunt la curent cu cine e in voga in cinematografia suedeza. Pot sa spun insa ca mi s-a parut ca actorii au facut o treaba destul de buna in conditiile date si au scos maxim din materialul pe care l-au avut la dispozitie. Interpretarile mi s-au parut decente, destul de naturale si credibile, mai putin in momentele de maxima tensiune, cand nu m-au facut sa empatizez cu personajele lor atat de mult cat probabil si-ar fi dorit protagonistii.

Pe langa cliseele de care aminteam ami sus, filmul mai are si probleme mari de credibilitate. trateaza foarte superficial aspecte precum hipotermia, sau cum se comporta corpul omenesc dupa anumite traume, de zici ca cei doi protagonisti unt desprinsi din seriile Marvel. Stiu ca asa e in filme, dar parca aici e mult prea vizibila aceasta discrepanta. Dupa un inceput destul de greoi, filmul capata totusi ritm si nu pot sa zic ca m-am plictisit in vreun moment, dar nu pot sa il recomand nici macar ca o experienta inedita. Pentru ca este doar un film mediocru de la Hollywood intr-o limba mult mai greu de urmarit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!