luni, 15 februarie 2021

The Midnight Sky (2020)

Gen: SF, Fantastic, Drama

Distributie: George Clooney, Felicity Jones, David Oyelowo, Caoilinn Springall, Kyle Chandler

Regizor: George Clooney [a mai regizat: Suburbicon(2017), The Monuments Men(2014), The Ides of March(2011), Leatherheads(2008), Good Night, and Good Luck.(2005)]

Buget: 100.000.000 $
Incasari: 62.557 $

Premii:
- Top Ten Films, National Board of Review, SUA 2021

Nota Gealapa: 5.95
Metascore: 58/100

Această poveste post-apocaliptică îl urmărește pe Augustin, un om de știință singuratic din Antarctica, în timp ce incearca să o impiedice pe Sully și colegii ei astronauți să se întoarcă acasă în mijlocul unei misterioase catastrofe globală. 

Cariera de regizor a lui George Clooney este destul de oscilanta, asa ca niciodata nu stii exact la ce sa te astepti cand acesta se afla si in spatele camerei. Din pacate, The Midnight Sky se incadreaza la proiectele mai putin reusite ale acestuia. Vizual, filmul arata excelent si are cateva cadre care iti tae rasuflarea, dar povestea ataca prea multe directii si nu reuseste sa fie convingatoare in nici una dintre ele. Ar fi putut fi un SF bun, pentru ca orice film cu si despre spatiu si care se desfasoara intr-un viitor postapocaliptic starneste mult interes. Ar fi putut fi un film fantastic foarte bun, plin de metafore despre descoperirea de sine, sau ar fi putut fi o drama despre regrete excelenta. Din pacate insa, este putin din toate si intocmai ca un ceai de fructe de padure ieftin, se simte putin aroma tuturor fructelor, dar per total gustul nu este unul care sa te dea pe spate.

Pe langa George Clooney, in distributie sunt si alte nume respectate de la Hollywood, dar parca nici unul nu a fost pus in valoare asa cum trebuie si in afara de cateva momente razlete, protagonistii nu prea au avut oportunitatea sa impresioneze. Nici Felicity Jonessi nici Kyle Chandler de exemplu, nu au produs interpretari memorabile, iar prestatiile acestora, ca si a celorlalti membri ai distirbutiei de fapt, au fost doar decente, cu prea putine momente in care sa impresioneze. Cu ajutorul actorilor, acest film ar fi trebuit sa ma emotioneze si sa imi bantuie somnul macar o noapte, dar nu a reusit nici macar sa imi coboare colturile gurii.

Cand scrii o carte, sau in cazul de fata un scenariu, parerea mea este ca fiecare scena trebuie sa aiba un scop in dezvoltarea si evolutia povestii, a personajelor si a atmosferei. Inceputul este destul de bun, ritmul potrivit, atmosfera creata cum trebuie, intriga este clara, intelegi tot ce se intampla si iti faci o idee generala despre provocarile cu care se vor confrunta protagonistii, dar dupa vreo trei zeci de minute ritmul incetineste. Mult. Scenele devin din ce in ce mai lipsite de sens pentru spectatori si inutile pentru regizor. Provocarile cu care se confrunta personajele sunt toate pe termen scurt si nu au nici o legatura cu subiectul principal al povestii si abia in ultimul sfert de ora filmul reuseste sa isi gaseasca din nou ritmul potrivit si sa capete din nou cursivitate. In concluzie, oricat de promitator pare pe hartie , recomandarea mea este ca acest film ar trebui ocolit fara prea multe regrete.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!