sâmbătă, 27 februarie 2021

Taxi 3 (2003)

Gen: Comedie

Distributie: Samy Naceri, Frédéric Diefenthal, Bernard Farcy, Bai Ling, Emma Wiklund

Regizor: Gérard Krawczyk [a mai regizat: L'auberge rouge(2007), Taxi 4(2007), It's Our Life!(2005), Fanfan(2003), Wasabi(2001)]

Buget: 1.300.000 $
Incasari: 65.497.208 $

Nota Gealapa: 6.35

Pentru a opri o nouă bandă ai carei membri zunt deghizati în Moș Crăciun, Emilien și Daniel trebuie să facă față și schimbărilor majore din relațiile lor personale.

Analogia pe care vreau sa o fac este urmatoarea: la finalul unui concert reusit majoritatea publicului striga "bis", artistul revine pe scena, mai canta ceva si pentru cei mai multi este o bucurie. Apoi o parte mai putin insemnata a publiclui striga din nou numele formatiei, dar de fiecare data in care aceasta revine pe scena, din ce in ce mai putini oameni se bucura de experienta. Exact asa se intampla si cu seriile care au mai multe film. Pentru Taxi ar fi fost suficiene doua film. Primul a venit cu o poveste foarte buna, intensa si cu umor, al doilea a pastrat umorul si a plusat cu scene de actiune epice, dar acest al treile film deja nu aduce nimic in plus si este putin departe de predecesoarele sale din punct de vedere al calitatii.

Distributia o cunoastem deja in mare parte. Stim si ce glume se fac, ba chiar principala linie umoristica este aceeasi din al doilea film al seriei. Singura aditie notabila la acest capitol este cea a lui Bai Ling, care chiar a facut o treaba foarte buna si a fost o placere sa o urmaresc. Avem parte si de o apariti scurta a lui Sylvester Stallone, care e agreabila, dar acesta abia se face inteles in limba engleza, era clar ca franceza nu o sa il ajute. Per total, interpretarile nu sunt rele, dar sunt in aceeasi nota cu care suntem obisnuiti deja si nu mai sunt la fel de placut de urmarit.

Pe de alta parte, daca ti-au placut primele doua filme, e clar ca nu ai cum sa il ratezi pe acesta si daca esti chiar fan al seriei o sa ii aperi onoarea cu stoicism, pentru ca iti va placea mult mai mult decat unui spectator impartial. Este adevarat ca ramane un film distractiv, cu cascadorii reusite si cu ceva glume bunicele, care fac sa fie in continuare o experienta placuta, asa ca nu as zice ca este chiar de evitat. Aceasta serie mai are insa inca doua sequeluri si tare ma tem ca daca se continua acest tren care a inceput odata cu Taxi 3, cele doua filme vor fi experiente pe care voi vrea sa mi le sterg din memorie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!