joi, 16 ianuarie 2014

The Grey (2012)

Un film pentru iubitorii de caini.

Gen: Aventura

Distributie: Liam Neeson, Dermot Mulroney, Frank Grillo, Dallas Roberts, Joe Anderson

Regizor: Joe Carnahan (a mai regizat: The A-Team(2010), Smokin' Aces(2006), Narc(2002), Blood, Guts, Bullets and Octane(1998))

Buget: 25.000.000 $
Incasari: 129.000.000 $

Nota Gealapa: 7.15

La capatul lumii, un grup de escroci, fosti detinuti si...pramatii in general, lucreaza la o platforma petroliera. Cand avionul care trebuia sa ii aduca acasa se prabuseste, supravietuitorii se vad izolati in mijlocul pustiului inconjurati de cea mai mare haita de lupi din istoria haitelor de lupi. Cum dintre ei, unul singur era vanator si avea cat de cat habar de cum sa se comporte cu animalele, acesta isi asuma rolul de a conduce micul grup de supravietuitori spre civilizatie.

Povestea este destul de originala ceea ce face ca filmul sa fie interesant inca de la inceput. Fara sa exceleze la capitolul efecte speciale, avem parte de o multime de momente de tensiune care va vor faca sa va foiti in scaun in asteptarea a ce urmeaza sa se intample.


In afara de Liam neeson, restul distributiei nu cuprinde mari nume, dar acesti ilustri anonimi fac o treaba destul de buna in a tine pasul cu actorul principal. Daca mai luam in calcul ca lupii care ii urmaresc pe eroii nostri arata de parca ar fi cainii iadului, putem spune ca avem un film interesant care cu siguranta merita vazut.

Cei care sunt maniaci dupa adevaruri stiintifice nu vor agrea prea mult acest film, care nu face cea mai realista descriere a lupilor. Dar nu despre asta e vorba. Acesta nu este un film clasic de aventura. Acest film ne prezinta moduri diferite in careoamenii fac fata sau nu presinuii iar concluzia este urmatoarea: viata e nasoala; este o lupta fara sens, singurul sens fiind lupta in sine si nobilitatea de a face cat de mult si bine poti indiferent de rezultat.

Initial in rolul principal trebuia sa fie Bradley Cooper, dar pana la urma a fost mai bine ca a refuzat. nu cred ca s-ar fi descurcat la fel de bine.

Desi nu este Titanic, acest film va deveni unul la care copiii nostri se  vor uita peste zece ani.

Pont: mai este o scena dupa genericul de la final.

Trailer:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!