miercuri, 15 ianuarie 2014

El Gringo (2012)

Gen: Actiune

Distributie: Scott Adkins, Petar Bachvarov, Zahary Baharov, Valentin Ganev, Bashar Rahal

Regizor: Eduardo Rodriguez (a mai regizat: Stah House(2012))

Buget: 7.000.000 $

Nota Gealapa: 6.10

Un politist si bun si rau in acelasi timp fuge cu o geanta de bani in Mexic unde se opreste in primul orasel sa isi traga sufletul.  Numai ca aici nu gaseste linistea pe care o cauta; gaseste in schimb un razboi, dragostea si un pret mult prea mare al apei.

Ce face un regizor cand nu are bani? Ia niste actori mediocri, de preferat din afara SUA, pe care ii lasa sa se vopseasca pe fata, ca sa nu ii recunoasca lumea pe strada si sa rada de ei ca au jucat intr-un asemenea film. De asemenea, plaseaza actiunea in cel mai sarac oras de pe fata pamantului ca sa existe o scuza petru masinile din anii '70 folosite de protagonisti. Anagajeaza ca actrita de rol principal o domnisoara a carei singura calitate sunt sanii mari si fermi. Si nu in ultimul rand, se multumeste cu o poveste plina de "gauri" si cu niste animatii demne de desenele animate dinainte de revolutie. Era sa uit de coloana sonora: parca au pus sunetul din Counter Strike peste imagine (si mai ehista si o geanta cu bani care de fiecare data cand apare in cadru se aude un sarpce cu clopotei; de ce? numai Dumnezeu stie).

Ca sa aleg din toate cele de mai sus si sa fac un mic rezumat, pot sa spun ca acest film se rezuma la trei lucruri:
1) Imagini in detaliu cu diverse obiecte sau persoane insotite de efcte sonore ieftine (sarpele cu clopotei de exemplu);
2) Strigaturi si lupte ale unui protagonist de-a dreptul dement cu alte personaje mai demente decat el;
3) Cel mai prost dialog pe acre l-am auzit vreodata in vreun film.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!