miercuri, 22 ianuarie 2014

Stalingrad (2013)

O pauza binevenita de la filmele americane.

Gen: Razboi

Distributie: Thomas Kretschmann, Yanina Studilina, Philippe Reinhardt, Mariya Smolnikova, Pyotr Fyodorov

Regizor: Fendor Bondarchuk (a mai regizat: Obitaemyi ostrov. Skhvatka(2009), The Inhabited Island(2008), 9th Company(2005))

Buget: 30.000.000 $
Incasari: -

Nota Gealapa: 6.55

Desi nu e nici pe departe cel mia bun film de razboi pe care il gasiti pe piata, acest film ofera o perspectiva interesanta asupra luptelor de la Stalingrad. Cand spun o perspectiva interesanta, vreau sa spun alta decat cea oferita de filmele americane. Iar la o dezbatere cu acest subiect, tind sa ii cred pe rusi pentru ca ei au fost acolo. Daca mai punem la socoteala si doua povesti de dragoste pe vreme de razboi, putem spune ca avem parte de un film complet.

Totusi, parerea mea este ca nu razboiul este subiectul principal al filmului. Mai degraba as spune ca acesta este comprtamentul oamenilor in vremuri foarte grele cum sunt clipele unui razboi. Este despre relatiile intre oameni care lupta sa isi pastreze umanitatea in cele mai inumane conditii, pana in ultima clipa.

Acesta este primul film rusesc filmat in intregime in 3D si primul film non-american disponibil in formatul IMAX. Este nominalizat la Premiile Oscar 2014 pentru "cel mai bun film strain".

Til Schweiger a refuzat sa joace rolul unui ofiter nazist in acest film.

Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!