marți, 3 decembrie 2013

Un vames si-a pus nevasta pe lista posibililor teroristi

Un ofiter britanic de la imigrari a incercat sa scape de nevasta punandu-i numele pe lista posibililor teroristi. A profitat de faptul ca avea acces la baza de date si si-a "inscris" sotia pe lista celor care nu au voie sa zboare in Marea Britanie.

Drept urmare, femeia nu a putut sa se intoarca in Anglia timp de trei ani, dupa o calatorie pe care a facut-o in Pakistan pentru a-si vizita familia.

Acest fapt a trecut neobservat pana cand agentul nostru a fost propus pentru promovare, moment in care a trebuit sa fie verificat si numele sotiei sale a aparut pe lista posibililor teroristi. Oficialii britanici au confirmat faptul ca respectivul a fost concediat pentru "grave greseli de conduita".

Este foarte probabil ca acest incident sa ridice noi semne de intrebare asupra nivelului de eficienta al oficiului de imigrari britanic. Aceasta institutie a mai fost criticata in trecut, inclusiv in parlamentul englez si a avut parte de o portie destul de mare de veenimente umilitoare pana acum. De exemplu, acum doi ani, o persoana a trecut ilegal granita ascunzandu-se sub un autobuz care transporta angajati ai acestei institutii. De asemenea, tot ei sunt si cei prin care se pune in practica politica de reducere a persoanelor straine care lucreaza in Marea Britanie.

Purtatorul de cuvant al agentiei a declarat: "ne asteptam la cel mai inalt nivel de integritate. Toate acuzatiile aduse angajatilor nostri sunt investigate in cel mai serios mod si masurile pe care le luam cand descoperim ca unul dintre ei abuzeaza de functie, sunt radicale."

Ofiterul implicta in acest incident a fost angajat si repartizat in departamentul care se ocupa de lista persoanelor interzise in Marea britanie si lucra la sediul agentiei din Croydon, Londra.

Nevasta lui a plecat sa isi viziteze familia in Pakistan, dar cand a incercat sa se intoarca acasa nu i s-a permis sa se urce in avion. Agentii de la imigrari nu au vrut sa ii ofere vreo explicatie.A fost fortata sa ramana in Pakistan trei ani, pana cand s-a descoperit "manaria" facuta se sotul ei.

Acesta si-a depus candidatura pentru o avansare, care ar fi insemnat implicit si acces la date cu un caracter si mai secret decat cele pe care le administra deja. In timpul procesului de verificare, spre surprinderea colegilor sai, numele sotiei lui a aparut pe lista suspectilor.

Cand i s-au cerut mai multe detalii, acesta a recunoscut fapta si a fost conediat.

Sursa: Daily Mail






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!