vineri, 25 decembrie 2020

The Miseducation of Cameron Post (2018)

Gen: Drama

Distributie: Chloë Grace Moretz, Steven Hauck, Quinn Shephard, Kerry Butler, Dalton Harrod

Regizor: Desiree Akhavan [a mai regizat: Appropriate Behavior(2014)]

Buget: 900.000 $
Incasari: 1.474.577 $

Premii:
- Audience Award - Best Film, Czech Gay and Lesbian Film Festival, 2018
- Special Jury Mention, LeGaiCineMad, Madrid International LGBT Film Festival, 2018
- Grand Jury Prize - Dramatic, Sundance Film Festival, 2018
- Silver Spike - Best Film, Valladolid International Film Festival, 2018
- Youth Jury Award - Official Section, Valladolid International Film Festival, 2018

Nota Gealapa: 6.35
Metascore: 69/100

In 1993, o adolescenta este fortata de catre gardienii ei legali conservatori sa mearga intr-o tabara unde sa isi "vindece" homosexualitatea.

Orice film care ne prezinta o parte de societate care desconsidera o minoritate de orice fel si incearca sa o "repare" va starni intotdeauna interes, cu atat mai mult cand este vorba de o minoritate (inca) sexuala. Avem parte de un film simplu, care incepe repede si nu pierde mult timp sa intre in miezul problemei, dar din pacate, se termina la fel de repede insa, fara a oferi un deznodamant satisfacator, cel putin pentru mine. Tensiune exista pe intreaga sa durata dar m-ar fi bucurat un final putin altfel; nu neaparat diferit, dar mi-ar fi placut sa vad niste concluzii sau urmari ale acestuia.

De cand a cazut din gratiile Hollywoodului si nu mai este printre numele in voga, Chloë Grace Moretza a acceptat tot felul de roluri in tot felul de filme care mai de care mai controversate in incercarea de a atrage din nou atentia asupra ei, cu un succes limitat. Acest rol l-as trece in categoria celor reusite, chiar daca nu a avut vreo stralucire iesita din comun, dar prestatia ei a fost naturala si credibila. Chiar daca ceilalti embri ai distributiei au nume mult ami putin sonore, toti au avut interpretari in aceeasi nota, iar per total a existat o buna compatibilitate intre protagonisti.

"Cum poate sa nu fie abuz emotional programarea unor oameni sa se urasca pe ei insisi?" Aceasta intrebare pe care o pune personajul principal ne spune cam tot despre acest film si mesajul sau. Filmul merita din plin 90 de minute de atentie, mai ales ca prezinta o problema inca actuala. Actiunea si dialogurile sunt doar ok, dar cumva filmul reuseste sa fie suficient de interesant si face o treaba competenta punand lumina reflectoarelor pe aceste prejudecati ale societatii.si cred ca merita o vizualizare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!