duminică, 27 decembrie 2020

The House with a Clock in Its Walls (2018)

Gen: Fantastic, Familie

Distributie: Jack Black, Cate Blanchett, Owen Vaccaro, Kyle MacLachlan, Renée Elise Goldsberry

Regizor: Eli Roth [a mai regizat: Death Wish(2018), Knock Knock(2015), The Green Inferno(2013), Hostel: Part II(2007), Grindhouse(2007)]

Buget: 42.000.000 $
Incasari: 131.523.093 $

Premii:
- Capri Master Of Fantasy, Capri Hollywood, 2018

Nota Gealapa: 6.35
Metascore: 57/100

Lewis Barnavelt, un tanar orfan, il ajuta pe unchiul sau magician sa gaseasca un ceas care ar putea impiedica sfarsitul lumii.

In primul rand, trebuie spus ca din punct de vedere vizual filmul arata senzational, dar superlativele se cam opresc aici. Povestea este destul de simpla, superficiala si se adreseaza in principal copiilor. Putina profunzime si ceva mai multa atentie la detalii ar fi ajutat. Prea putin context pentru intriga, prea multe stereotipuri si prea multa previzibiltate, toate impiedica filmul sa fie cu adevarat reusit si sa se ridice la inaltiea efectelor vizuale de care a beneficiat. Ramane un film agreabil, deloc plictisitor, dar nu pot scutura sentimentul ca am vazut un proiect care si-a irosit mare parte din potential. 

Cate Blanchett si Jack Black sunt singurul lucru bun pe acre acest film il are ca sa complementeze efectele vizuale. interactiunile celor doi asunt savuroase si asigura umbra de umor adult de calitate care se regaseste in aceasta poveste. Nici Owen Vaccaro nu a facut o treaba rea, dar nu s-a apropiat de nivelul de stralucire pe acre il au alti copii actori din aceasta generatie, astfel ca desi el a fost protagonistul, starurile au fost totusi cei doi pe care i-am amintit mai devreme, in rolurile secundare.

Faptul ca intre personaje nu este facuta o conexiune corespunzatoare, este poate cel mai deranjant detaliu. In ciuda unor elemente horror pe ici pe colo, filmul nu iti creeaza panica in nici un moment si nu reuseste in nici macar o scena sa isi depaseasca conditia de comedie pentru copii si pana la urma nu este nimic rau in asta. Ramane un film agreabil, care merita vazut in familie, impreuna cu cei mici si care va va face macar sa zambiti din cand in cand.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!