sâmbătă, 5 decembrie 2020

Hickok (2017)

Gen: Western

Distributie: Luke Hemsworth, Kris Kristofferson, Trace Adkins, Bruce Dern, Cameron Richardson

Regizor: Timothy Woodward Jr. [a mai regizat: The Call(2020), The Outsider(2019), The Final Wish(2018), Silencer(2018), Gangster Land(2017)]

Buget: 8.000.000 $

Premii:
- Best Disc of a Western, Home Media Magazine Awards, 2016
- Best Leading Young Actor - Independent or Film Festival Feature Film (Hunter Fischer), Young Entertainer Awards, 2018

Nota Gealapa: 5.55
Metascore: 49/100

Om al legii si pistolar legendar, Wild Bill Hickok primeste sarcina sa imblanzeasca cel mai salbatic oras de fermieri din vest. In timp ce impune si aplica o lege personala, reputatia infamului cowboy este pusa la incercare.

Filmele western se fac din ce in ce mai rar, pentru ca este un gen demodat, pentru suflete batrane, dar acesta nu este filmul care sa astampere dorul de acest gen. Are cateva momente bune si scene reusite, dar in cea mai mare parte este foarte slab, aduna toate cliseele posibile si le pune in scena foarte prost. Intriga este una extrem de banala si nu este compensata de nimic. Este previzibil, are foarte putina tensiune si nici o rsturnare de situatie majora. De aceasta data, lipsa de fonduri nu poate fi o scuza, pentru ca desi nu a existat un buget urias, a fost mai mult decat suficient pentru a face un film cel putin decent.

Dupa nume, distributia pare ca este compusa din frati care nu au reusit in viata ai unor actori renumiti, iar pe langa ei au fost stransi si cativa actori pensionari care isi folosesc toata energia sa ajunga pe platoul de filmari, si nu mai au resurse de a oferi ceva si in scenele lor. Asta este a doua problema majora a filmului: doar interpretari mecanice, stangace cu pauze interminabile intre replici. Unele pauze au fost atat de mari, incat de doua ori am verificat daca nu cumva mi s-a blocat calculatorul.

Acest film nu are nimic credibil. are un ritm inconstant si niste tranzitii foarte ciudate intre scene, iar lipsa asta de continuitate este chiar deranjanta. Pot da exemplul unui copil care este impuscat la un oment dat in piciorul drept, iar din acel moment rana se muta pana la finalul filmului in repetate randuri de pe un picior pe altul. Acest film nici macar nu s-a apropiat de vreuna din asteptarile pe care le-am avut, desi parea promitator, deci nu am cum sa il recomand nimanui.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!