vineri, 24 ianuarie 2020

Tulip Fever (2017)

Gen: Drama, Dragoste

Distributie: Alicia Vikander, Dane DeHaan, Jack O'Connell, Holliday Grainger, Tom Hollander

Regizor: Justin Chadwick [a mai regizat: The Money(2014), Mandela: Long Walk to Freedom (2013), Stolen(2011), The First Grader(2010), The Other Boleyn Girl(2008)]

Buget: 25.000.000 $
Incasari: 8.381.715 $

Nota Gealapa: 6.75
Metascore: 38/100

Un tanar artist se indragosteste de o femeie casatorita dupa ce este angajat sa ii picteze portretul, in timpul maniei lalelor din Olanda secolului XVII.

Tulip Fever este un fel de Romeo si Julieta in varianta olandeza, cu o poveste de dragoste mai putin pura, cu un final ceva mai fericit si care ne invata o lectie foarte importanta si anume ca minciuna functioneaza si livreaza rezultate pozitive. Desi incepe ca un film de epoca linistit, spre final cantitatea de drama este aproape coplesitoare. Se intampla atatea lucruri ca nu mai stii pentru cine iti pare rau, cine este moral si cine nu si cine vrei sa supravietuiasca. Jovialitatea mi se pare ca lipseste cu desavarsire, chiar si in cele mai pozitive scene. Din punct de vedere tehnic, filmul are costume foarte reusite, iar cinematografia este corecta, dar nu va asteptati la ceva spectaculos la acest capitol.

Distributia este neasteptat de buna. Este surprinzator ca o poveste atat de banala pana la urma, a atras nume asa importante, ca Alicia Vikander sau Tom Hollander. Am vazut doar interpretari bune; nimic gresit, dar nici ceva spectaculos si chiar daca scenariul nu este neaparat cel mai bun, cantitatea de drama ar fi permis interpretari ceva mai emotionante. Din fericire, protagonistii au avut o chimie buna si au facut suficient pentru a lasa o impresie pozitiva.

Filmul ii va incanta de-a dreptul pe cei carora le plac povestile cu un ritm lent. Chiar si eu l-am gasit agreabil. Nu este cel mai bun, dar este suficient de palpitant incat sa mentina interesul spectatorului viu pana la final. Nu o sa il adaug in colectia mea si probabil nici nu o sa imi amintesc prea multe despre el peste o luna, dar cred ca merita o vizualizare, as aca il recomand.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!