luni, 3 februarie 2020

Churchill (2017)

Gen: Biografic, Drama, Istoric

Distributie: Brian Cox, Miranda Richardson, John Slattery, Julian Wadham, Richard Durden

Regizor: Jonathan Teplitzky [a mai regizat: The Railway Man(2013), Burning Man(2011), Gettin' Square(2003), Better Than Sex(2000)]

Buget: 6.400.000 $
Incasari: 6.724.365 $

Premii:
- Best Production Design for an Independent Feature Film - Period, British Film Designers Guild Awards, 2017

Nota Gealapa: 6.65
Metascore: 44/100

Cu 96 de ore inainte de invazia Normandiei din cel de-al doilea razboi mondial, primul ministru britanic Winston Churchill se confrunta cu scepticismul sau despre operatiunea Overlord, dar si cu marginalizarea rolurlui sau in razboi.

Acest film ar fi avut potential sa fie mult mai mult decat o productie decenta, ceea ce este, dar din pacate ii lipsesc momentele memorabile. In plus, a avut ghinionul sa apara in acelasi an cu Darkest Hour, un film care are in prim-plan aceeasi personalitate, dar mult mai bine facut si acre a ales un moment mult mai palpitant si pozitiv din acriera lui Winston Churchill. Diferenta de abordare si de calitate dintre cele doua face greu si sa le pui intr-o intertextualitate. Pana si mie, care nu sunt englez, mi s-a parut ca acest film a insistat prea mult pe partile lui negative si mi-a trezit un oarecare resentiment. Ca o observatie personala, mi-e puin dor de filmele biografice clasice, care iti prezentau cam toata viata omului despre care era vorba. Observ ca e la moda sa alegi un moment din viata sau cariera acestora acum si sa te concentrezi pe acela si daca nu esti foarte atent ca regizor exista riscul major sa nu cuprinzi intreaga personalitate a unui om.

Distributia nu este nici ea cea mai stralucita, dar sunt actori britanici experimentati, care s-au achitat cu bine de sarcini, oferind interpretari bunicele, chiar putin peste nota filmului as spune, dar parca si lor le-a lipsit stralucirea, chiar daca Brian Cox a avut cateva scene complicate in care s-a remarcat. De altfel, in afara lui era si greu de remarcat altcineva, pentru ca celelalte roluri au fost destul de mici si s-ar fi putut remarca doar daca ar fi dat-o in bara flagrant.

Chiar mi-am dorit sa imi placa mai mult acest film si chiar m-am straduit in acest sens, dar in afara de momentul discursului, as spune ca restul filmului este un haos melodramatic. Costumele, designul si prestatia lui Brian Cox au fost foarte bune, de aceea trag concluzia ca singurul vinovat pentru felul in care unele scene par nelalocul lor desi nu sunt este regizorul. In concluzie, cred ca filmul ar epreaputi de oferit pentru a merita vazut, asa ca pe acest subiect va recomand Darkest Hour.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!