marți, 21 ianuarie 2020

Longmire (2012-2017)

Gen: Drama, Western

Distributie: Robert Taylor, Katee Sackhoff, Lou Diamond Phillips, Cassidy Freeman, Adam Bartley

Premii:
- Best Spot - Audio/Visual, Key Art Awards, 2013
- Red Nation Film Award of Excellence - Supporting Actor (A. Ramirez), Red Nation Film Festival, 2013
- Bronze Wrangler - Fictional Television Drama, Western Heritage Awards, 2017
- Bronze Wrangler - Fictional Television Drama, Western Heritage Awards, 2013

Nota Gealapa: 8.15
Metascore: 68/100

Walt Longmire este un serif dedicat in incoruptibil din Absaroka, Wyoming. Vaduv de numai un an, este un om in perioada de reparatie sufleteasca, dar isi ascunde durerea in spatele unei fete curajoase si a ratiunii.

Imi place foarte mult sa descopar din cand in cand cate un film de care nu am auzit nimic si care sa ma dea pe spate. Este si cazul lui Longmire, un serial despre care nu auzisem nimic, nici un prieten nu m-a innebunit de cap ca trebuie sa il vad, nici un spot pe youtube... nimic. Si cu toate astea, am avut parte de o surpriza foarte placuta. O sa incep cu partile negative pentru ca sunt destul de putine. Are o serie de clisee pe care trebuie sa le treci cu vederea, cum ar fi oraselul american in care s eintampla tate crimele din lume. Are un erou destul de unidimensional, dar asta nu este neaparat un lucru negativ in economia filmului, iar aceia dintre voi care cauta ceva mai extravagant, va avertizez ca nu este deoc un film haute couture.

Este un serial clasic, un western modernizat putin daca vreti, care pare invechit, dar este neasteptat de proaspat si de surprinzator. Rasturnarile de situatie sunt total neasteptate si de cele mai multe ori contribuie pozitiv la film. Personajele sunt dezvoltate destul de lent, astfel incat abia in ultimul sezon poti spune ca stii totul despre ele. Este si sangeros pe alocuri, dar chiar daca nu debordeaza de tehnologie este un film robus si care iti poate provoca fiori doar din scenariu si interpretare. De asemenea, imi place ca are masura. Sunt doar sase sezoane, dintre care unul singur are mai mult de zece episoade.

Distributia nu este una care sa impresioneze la prima vedere, dar este una solida, formata din actri cu multe seriale in cv si chiar cu lungmetraje, dar acestea din urma nu dintre cele mai bune. Interpretarile sunt destul de bune. Nu au depasit un anumit nivel decat sporadic, dar au fost suficient de credibile pentru a te mentine in poveste, iar chimia dintre protagonisti a fost una foarte buna, dand impresia unei echipe extrem de bine sudate. Poate legatura dintre acestia a fost prea stransa si acesta este motivul pentru acre nu am vazut decat arareori celebritati care sa isi faca aparitia in cate un episod, un lucru care da farmec serialelor in general. S-a intamplat pe ici pe colo, dar cu actori ale caror figuri le recunosti tot din alte seriale si nici un nume cu adevarat important.

Crima, drama, bine versus rau, o poveste buna cu un scenariu bine scris, pus in scena corespunzator de niste actori experimentat. Cam acesta este rezumatul acestui serial. Exista si destul umor subtil, iar ritmul este suficient de alert incat episoadele sa nu fie plictisitoare. Inevitabil apar si povestile de dragoste, dar destul de putine si tratate cu decenta si fara sa influenteze decisiv povestea. Este per total unul dintre cele mai credibile film western din epoca moderna si vi-l recomand cu incredere. Pana la urma cui nu ii place un serif bun?


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!