miercuri, 8 ianuarie 2020

Final Portrait (2017)

Gen: Biografic, Comedie, Drama

Distributie: Geoffrey Rush, Armie Hammer, Tony Shalhoub, Sylvie Testud, Clémence Poésy

Regizor: Stanley Tucci [a mai regizat: Blind Date(2007), Joe Gould's Secret(2000), The Impostors(1998), Big Night(1995)]

Incasari: 1.677.835 $

Nota Gealapa: 6.50
Metascore: 70/100

Povestea pictorului si sculptorului elvetian Alberto Giacometti.

Acest film este mai degraba biografia unui tablou, decat cea a unui pictor. Ce-i drept, dezvaluie destul de multe si despre comprtamentul si obiceiurile pictorului, doar sa nu va asteptati la o biografie clasica in cazul in care alegeti sa il vedeti. Chiar daca exista vreo doua momente care m-au facut sa sper la ceva palpitant, este doar un film asezat, aproape monoton, foarte usor amuzant, dar destul de agreabil, chiar daca mi se pare ca iroseste destul potential si ar fi putut fi un film solvabil, dar din pacate ramane cam dator la destule capitole.

Distributia contribuie din plin la crearea unor asteptari exagerate. Cand ai de a face cu un duet format din Geofrrey Rush si Armie Hammer, incepi sa speri ca o sa ai parte de interpetari remarcabil. Cei doi au facut o treaba foarte buna si au scos tot ce se putea scoate de la acest scenariu, dar nici macar efortul lor nu a putut schiba impresia generala asupra filmului. In ciuda unei abordari intereante, acesta rateaza livrarea iar intriga este prea mica si prea putin ofertanta pentru cei doi.

Filmul cu siguranta nu este pentru toata lumea. Se concentreaza pe un eveniment destul de mic si in ciuda unei prestatii foarte bune din partea protagonistilor, nu este suficient de sexy pentru publicul larg. L-as recomanda exclusiv celor cu o fire mai artistica, sau chiar studentilor la arte interesati de procesul creativ din spatele unei opere de arta.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!