duminică, 1 noiembrie 2020

The Crimson Rivers (2000)

Titlu original: Les rivières pourpres

Gen: Crima, Mister

Distributie: Jean Reno, Vincent Cassel, Nadia Farès, Dominique Sanda, Karim Belkhadra

Regizor: Mathieu Kassovitz [a mai regizat: Rebellion(2011), Babylon A.D.(2008), Gothika(2003), Assassin(s)(1997), La Haine(1995)]

Buget: 14.000.000 $
Incasari: 60.103.680 $

Premii:
- Best Director (Réalisateur), Étoiles d'Or, Franta 2001

Nota Gealapa: 7.15
Metascore: 49/100

Un detectiv urmareste pasii unui criminal brutal, pana se loveste de secretele unui colegiu renumit.

Acest film m-a lasat cu sentimente amestecate. Pe de-o parte este un film care m-a incantat intr-o mare masura, pentru ca este palpitant, interesant, cu destul suspans si scene de actiune destul de bune. Pe de alta parte insa, sunt si putin dezamagit pentru ca daca filmul s-ar fi luat mai mult in serios ar fi putut fi chiar mai bun. De exemplu m-as fi putut lipsi de efectele audio din Mortal Kombat suprapuse peste unele scene de lupta, care au adus un deseerviciu filmului. Filmul arata bine si din punct de vedere tehnic, nu numai pentru un film european; arata bine punct. 

Distributia ne aduce in prim-plan poate cele mai recognsocibile nume din cinematografia frantuzeasca a inceputului de secol si ma refer la Jean Reno si Vincent Cassel, ambii cu prestatii bunicele si destul de credibile. Prestatii decente sunt si in rolurile secundare, dar cam atat si nimic mai mult pentru ca nu este acel gen de film care sa permita unui actor sa isi puna in evidenta versatilitatea sau alte calitati individuale, dar nici nu este u scenariu care sa te faca de ras daca ai putin talent si experienta. Per total, as spune ca actorii s-au achitat bine de sarcini si au pus destul de bine in valoare scenariul.

Filmul acopera lipsurile unei intrigi sia  uei povesti superficiale, exceland la restul capitolelor si detaliilor, incepand cu cinematografia si sunetul si terminand cu cu ritmul si notele artistice personale ale regizorului. Nu este vreun clasic din nici un punct de vedere si nici nu are nimic revolutionar, dar este un film suficient de bun si distractiv incat sa am incredere sa il recomand oricui isi doreste sa vada un film de actiune bun, peste medie.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!