joi, 12 noiembrie 2020

Marshall (2017)

Gen: Biografic, Drama

Distributie: Chadwick Boseman, Josh Gad, Kate Hudson, Sterling K. Brown, Dan Stevens

Regizor: Reginald Hudlin [a mai regizat: The Black Godfather(2019), Serving Sara(2002), The Ladies Man(2000), The Great White Hype(1996), Boomerang(1992)]

Buget: 12.000.000 $
Incasari: 10.116.816 $

Premii:
- Top 10 Films, African-American Film Critics Association (AAFCA), 2017
- Audience Choice Award - Best Narrative English-Language Feature, Chicago International Film Festival, 2017
- Song of the Year, Hollywood Film Awards, 2017
- Best Original Song, Satellite Awards, 2018

Nota Gealapa: 7.40
Metascore: 66/100

Povestea unui caz celebru al lui Thurgood Marshall, un avocat care a reusit sa devina primul judecator de culoare de la Curtea Suprema de Justitie americana.

Uneori se intampla sa iti dai seama din primele scene cat de bune este filmul pe acre ai inceput sa il vezi si sub ce coordonate isi va dezvalui povestea. Asa se intampla si cu Marshall, care se deconspira foarte repede ca un film bun, serios si plin de suspans. Ca intotdeauna, faptul ca este un film biografic il face si mai interesant. Chiar daca tema combaterii rasismului si prejudecatior este una dintre cele mai uzate si riscante daca nu este abordata cum trebuie, aici nu deranjeaza deloc si cam asa ar trebui sa arate orice film de acest gen. Povestea solida si scenariul bun sunt cam singurele avantaje ale filmului, care nu apeleaza la prea multe alte briz-brizuri.

Distributia este si ea foarte buna. Protagonistul este regretatul Chadwick Boseman, care s-a stins din viata fix cand reusise sa ajunga unul din cele mai importante nume ale industriei si care a oferit si aici o prestatie solida si convingatoare. El a fost secondat foarte bine de Josh Gad si el cu o prestatie foarte naturala cu care a dovedit ca poate fi un partener de incredere indiferent de numele protagonistului, dar pe care nu il vad inca apt sa duca de unul singur un film in spate. Dezvoltarea parteneriatului celor doi este cel putin la fel de interesant ca si subiectul filmului.

Marshall este un film destul de inspirational pe care il putem considera lejer un succes al categoriei dramelor de tribunal, daca le putem numi asa. Acest gen de filme au nevoie de o scriitura isteata, iar acesta o are. Nu are insa factorul memorabilitate si probabil peste ceva vreme daca cineva imi va cere o recomandare, numele Marshall nu va fi printre primele care imi trec prin minte, dar este un film suficient de bun incat sa fie o alegere excelenta pentru cei care cauta pentru seara lor de film o productie serioasa, din care sa si inveti cate ceva si care incearca sa isi transmita "lectiile" intr-un mod deloc intruziv.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!