sâmbătă, 21 noiembrie 2020

The Beguiled (2017)

Gen: Drama

Distributie: Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Elle Fanning, Colin Farrell, Oona Laurence

Regizor: Sofia Coppola [a mai regizat: On the Rocks(2020), La Traviata(2017), The Bling Ring(2013), Somewhere(2010), Marie Antoinette(2006)]

Buget: 10.500.000 $
Incasari: 27.869.129 $

Premii:
- Best Director, Cannes Film Festival, 2017
-
Best Adapted Screenplay, International Online Cinema Awards (INOCA), 2017
-
Best Cinematography, International Online Cinema Awards (INOCA), 2017
-
Best Ensemble Cast, International Online Cinema Awards (INOCA), 2017

Nota Gealapa: 6.25
Metascore: 77/100

Aparitia neasteptata a unui soldat ranit la o scoala de fete din Virginia, in timpul Razboiului Civil conduce la gelozie si tradare.

Filmul asta ne invata o lectie foarte importanta si anume ca femeile cu un libido crescut si aflate in imposibilitatea de a adresa aceasta problema devin niste fiinte periculoase in care nu poti avea incredere. Serios vorbind, povestea este interesanta pentru o vreme, dar se dovedeste pana la final ca nu este atat de palpitanta pe cat ar fi putut fi si are destule momente moarte. Scenariul este decent, dar ritmul lent si lipsa tensiunii in multe momente sunt probleme care nu au putut fi compensate si cu altceva. Nu pot sa spun ca este plictisitor, dar daca in timpul filmului trebuie sa mergeti la baie puteti sa o faceti fara sa fie nevoie sa puneti filmul pe pauza de teama sa nu pierdeti ceva important.

Distributia este foarte interesanta. Pe langa Colin Farrell, care pune in scena singurul personaj masculin important al filmului, avem ocazia sa vedem lucrand impreuna multe actrite importante si relevante, motiv pentru care asteptarile mele la capitolul interpretare au fost destul de mari. Chiar daca nu pot spune ca nivelul prestatiilor artistice nu a fost unul bun, ma asteptam totusi la ceva mai mult. Asteptam sa vad o chimie mai buna si interpretari care sa ma miste mai mult, dar nici scenariul nu a fost foarte ofertant. Per total insa, interpretarile au fost in regula, chiar daca au ajutat filmul intr-o masura mult mai mica decat ar fi putut si putem vorbi si la acest capitol de mult potential irosit.

Cateva cadre scenice reusite care puncteaza cand vine vorba de cinematografie nu sunt nicidecum suficiente pentru a face un film bun, iar filmul original cu acelasi nume, din 1971, este mult mai bun decat acesta si pare ca se chinuie mult mai putin sa recreeze atmosfera, sa isi dezvolte personajele si sa fie coerent. S-a incercat ca de data aceasta povestea sa fie spusa din punctul de vedere al femeilor, dar Sofia Coppola a reusit sa transforme o poveste simpla intr-una ilogica, confuza si foarte aproape de a deveni plictisitoare, ba chiar a castigat si un premiu pentru asta. Daca nu ar exista originalul, atunci as spune ca nu ar fi rau sa vedeti acest film, dar cred ca sunteti mai castigati daca alegeti  sa vedeti filmul din 1971.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!