sâmbătă, 28 noiembrie 2020

I Dream in Another Language (2017)

Titlu original: Sueño en otro idioma

Gen: Drama

Distributie: Fernando Álvarez Rebeil, José Manuel Poncelis, Eligio Meléndez, Fátima Molina, Juan Pablo de Santiago

Regizor: Ernesto Contreras [a mai regizat: Tales of Mexico(2016), The Obscure Spring(2014), Seguir siendo: Café Tacvba(2010), Blue Eyelids(2007)]

Incasari: 64.563 $

Filmul a obtinut 15 premii, printre care:
- Golden Ariel - Best Picture (Mejor Película), Ariel Awards, Mexic 2018
- Silver Ariel - Best Screenplay Written Directly for the Screen (Mejor Guión Cinematográfico Original), Ariel Awards, Mexic 2018
- Silver Ariel - Best Cinematography (Mejor Fotografía), Ariel Awards, Mexic 2018
- Silver Ariel - Best Sound (Mejor Sonido), Ariel Awards, Mexic 2018
- Silver Ariel - Best Original Score (Mejor Música Compuesta para Cine), Ariel Awards, Mexic 2018

Nota Gealapa: 7.10
Metascore: 64/100

Cand o limba moare, o versiune unicat a lumii este pierduta pentru totdeauna.

Este un film clasic de festival, bazat pe emotie si sensibilitate, deci sa nu aveti asteptari sa va creasca pulsul prea mult. Daca sunteti o persoana mai sensibila, puteti sa va asteptati sa vi se umezeasca putin ochii, dar nu prea mult. Filmul puncteaza la capitolul originalitate si in ciuda unui ritm lent si a unei actiuni sa ii spunem asezate, reuseste sa se mentina interesant pana la final. Este de apreciat ca reuseste sa aduca in prim-plan cateva teme din lumi care nu prea au legatura una cu alta. Avem parte de putin mistic, de putina acceptare, dar si de putina istorie. Nu totul este roz insa si avem parte si de destule clisee, aspect paradoxal, tinand cont ca filmul are un mesaj anti-prejudecati.

Filmul este o productie mexicano-olandeza, deci numele din distributie nu inseamna mare lucru. De asemenea, nu are un protagonist bine definit, mai multe personaje avand o importanta relativ egala, lucru inspirat, pentru ca nu am identificat nici un actor capabil sa poarte filmul de unul singur. Fátima Molina este absolut superba si extrem de sexy si cred ca asta este cel mai notabil detaliu legat de distributie, pentur ca prestatiile artistice nu au fost iesite din comun, lucru destul de ciudat avand in vedere ca de obicei astfel de filme se bazeaza mult pe calitatea interpretarilor.

Nu pot sa dezvalui foarte mult din subiectul filmului, pentru ca i-as expune singura rasturnare de situatie si as da in vileag toata intriga. Este un film despre care nu stii si il poti descoperi doar din intamplare, cum am facut-o si eu de altfel, dar nu este cazul sa il ocoliti, pentur ca este o surpriza destul de placuta. O sa descoperiti o poveste interesanta despre dragoste, devotament, dezvoltare sociala si personala si spiritualitate universala. Nu va va intoarce lumea pe dos, dar il veti gasi suficient de agreabil.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!