marți, 20 octombrie 2020

Richard the Stork (2017)

Alte titluri: Little Bird's Big Adventure, A Stork's Journey

Gen: Animatie, Aventura

Distributie: Tilman Döbler, Cooper Kelly Kramer, Shannon Conley, Christian Gaul, Nicolette Krebitz

Regizor: Toby Genkel [a mai regizat: Two by Two: Overboard!(2020), Yakari, le film(2020), All Creatures Big and Small(2015), Thor: Legend of the Magical Hammer(2011), Das doppelte Lottchen(2007)]

Incasari: 14.375.849 $

Premii:
- Best Youth Film (Bester Jugendfilm), Bavarian Film Awards, 2018

Nota Gealapa: 6.40

Desi toata lumea crede ca este o vrabie, Richard isi pastreaza convingerea ca este de fapt o barza.

Acest film animat nu este rau, dar nu este nici foarte stralucit. Pentru copii de varsta frageda sunt convins ca este interesant, dar este destul de greu pentru parinti sa il vada impreuna cu acestia si asta pentru ca glumele pentru adulti lipsesc aproape cu desavarsire, iar pentru un astfel de public filmul poate deveni plictisitor. Din punct de vedere vizual, lucrurile sunt decente si personajele arata destul de bine. Problema filmului este de fapt banalitatea povestii si scenariul concentrat exclusiv pe copii.Pe mine unul nu pot spune ca m-a convins.

Distributia nu ne propune vreo voce recognoscibila si cred ca lipsa numelor cu adevarat importante care sa asigure vocile personajelor, de aceasta data, pentru ca nu exista nimic altceva care sa iti ia ochii, este un detaliu usor de observat si se poate contoriza ca inca un minus al filmului. Poate una sau doua voci mai relevante ar fi putut da mai multa savoare personajelor si poate chiar ar fi improvizat pe langa scenariu adaugand cateva subtilitati, facand intreg filmul mai agreabil.

Este un film produs in mare parte in Luxemburg, a carui actiune se desfasoara in principal in Europa, decent din punct de vedere vizual si este de apreciat ca si din partea asta de lume au inceput sa apara filme animate. Probabil cu timpul, cinematografia europeana va dobandi experienta si la acest capitol si in viitor va produce animatii mult mai rusite. Personajul principal este o vrabie, un detaliu original pe acre nu l-am mai intalnit in alta parte si sunt convins ca cei mici vor indragi personajele si se vor atasa de ele. Acestea fiind zise, eu nu pot sa il recomand totusi. Sunt destule filme animate mult mai interesante.

<iframe width="720" height="395" src="https://www.youtube.com/embed/jNJAKIQmpRU" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!