sâmbătă, 10 octombrie 2020

Shoot 'Em Up (2007)

Gen: Actiune, Thriller

Distributie: Clive Owen, Monica Bellucci, Paul Giamatti, Stephen McHattie, Greg Bryk

Regizor: Michael Davis [a mai regizat: Monster Man(2003), Girl Fever(2002), 100 Girls(2000), Eight Days a Week(1997), Beanstalk(1994)]

Buget: 39.000.000 $
Incasari: 27.122.238 $

Nota Gealapa: 6.85
Metascore: 49/100

Un barbat pe nume Smith, ajuta o femeie sa nasca in timpul unui schimb de focuri si apoi trebuie sa apere nou-nascutul de armata de oameni inarmati.

In primele momente ale filmului am dat ochii peste cap, crezand ca urmeaza sa vad un film de actiune aproape penibil, dar odata ce am realizat ca filmul nu se ia deloc in serios, am putut sa savurez si sa ma amuz la scenele de actiune atat de ridicole ca sunt cu adevarat distractive. Filmul nu iroseste nici un pic de timp cu explicatii si detalii si se concentreaza exckusiv pe scenele de actiune care se succed intr-un ritm alert. Efectele vizuale sunt departe de a fi perfecte, dar in acest caz acest aspect face parte din farmecul filmului. Nu exista lectii morale si nu exista momente lacrimogene, doar adrenalina de la un capat la celalalt.

Distributie nu este nici ea rea deloc. Clive Owen si Monica Bellucci sunt cei doi protagonisti, formand un duo la fel de improbabil si ciudat ca filmul in sine, iar Paul Giamatti este antagonistul, o ipostaza care i s epotriveste manusa. Exista destui actori experimentati si in rolurile secundare, astfel incat scenariul sa fie valorificat la maxim. Chimia dintre protagonisti nu pare sa fie cea mai buna, dar si acest detaliu pare sa functioneze in mod bizar in avantajul filmului. De altfel, totul la acest film este putin bizar si iesit din comun si tocmai de aceea este atat de agreabil.

Acest film aproape ca este o parodie despre exagerarile la moda ale filmelor de actiune, care reuseste sa devina in mod susrpinzator un film distractiv si palpitant. Scenele absurde uneori acompaniate de o coloana sonora foarte inspirata, fac din acest film unul dintre cele mai amuzante pe care le-am vazut in ultima vreme. Extravaganta si lipsa de realism fac filmul sa fie interesant, dar acestea sunt duse uneori prea la extrem si reprezinta si principala problema a acestuia. Daca vreti sa vedeti niste scene de actiune absolut originale, pe care nu aveti vreo sansa sa le vedeti in alta parte, atunci acest film este exact ce cautati. Este cu siguranta genul de film pe care o sa il revad de cateva ori de-a lungul timpului.

<iframe width="720" height="395" src="https://www.youtube.com/embed/jlx4n_ibNZE" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!