duminică, 22 ianuarie 2012

Hotel Everest - Targu Mures


Clasificare: * * *;
Personal hotel: 7;
Curatenie: 7;
Confort: 7;
Dotari: 6;
Parcare: 7;
Restaurant: 7;

Nota Gealapa: 6.8.

Ajuns in Targu Mures din nou, am zis sa va ofer perspectiva mea asupra hotelului Everest, fiind cel mai recent in care am stat.

Este amplasat la cca. 5 metri distanta de sala polivalenta din oras, la 2 minute de mers pe jos de piata si la 5 minute de mers pe jos de centru. Noaptea zona este foarte linistita, ca de altfel tot orasul.

Personalul este foarte amabil, desi unii angajati fac eforturi vizibile de a vorbi romaneste. Chiar daca pana acum nu s-a mai intamplat, de data asta am avut ceva probleme cu cameristele. Am plecat dimineata din camera, m-am intors in jur de ora 14.00 si prosoapele nu erau schimbate, paturile erau nefacute si nu se schimbase nimic la baie. Pe scurt, nu intrase nimeni sa faca curat in camera. A fost nevoie sa sun la receptie pe la ora 15.00 sa cer sa vina cineva, apoi a trebuit sa mai sun odata pe la 16.00 ca sa vina cineva la 16.15.

Hotelul este destul de curat si bine intretinut. Camerele sunt relativ confortabile, spatiul fiind destul de mic. Un alt inconvenient de care va loviti aici, este unul intalnit in majoritatea hotelurilor noastre: pernele. Se simt de parca ar fi umplute cu carpe si trebuie sa fii foarte inventiv cu modul in care le impachetezi, asezi, rasucesti pana gasesti o pozitie confortabila care sa iti permita sa adormi. Un mare plus este dat (pe timp de iarna) de caloriferele care chiar isi fac datoria si care mi-au permis sa deschid usa de la balcon pentru a aerisi camera de cate ori am fumat cate o tigara.

La capitolul dotari, o bila alba o constituie aerul conditionat prezent in fiecare camera si pentru folosirea caruia nu trebuie sa platesti nimc suplimentar. Din pacate sunt si lucruri care scad nota hotelului. Televizorul este minuscul, iar cel din camera mea avea setat pe canalele 1.20 doar 4 posturi de televiziune care se repetau intr-una. Am descoperit restul posturilor tv intre canalele 80 si 100 ale televizorului. Gasiti si un dispozitiv care sa va curete pantofii, dar trebuie sa fiti atenti sa nu-l ratati. Este situat la parter in fata liftului si este singurul din intreg hotelul.

Internetul este wireless si, spre deosebire de alte locuri, chiar functioneaza la o viteza destul de buna. Trebuie insa sa fiti atenti la altfel de pericole, precum cele din poza de mai jos:


Baia este in regula, daca facem abstractie de omniprezenta, la noi, cabina de dus care nu se inchide niciodata de tot, motiv pentru care o importanta cantitate de apa ajunge pe podea.

Parcarea ofera vreo 6 locuri in fata hotelului, cam tot atatea pe o latura si mai este o mica parcare inchisa in spatele hotelului, la care nu am apelat pana acum. Avand in vedere dimensiunea hotelului si cat de frecventat este, gasiti tot timpul un loc liber.

Restaurantul este curat si poti manca cu incredere. Mancare este buna iar preturile nu sunt foarte exagerate. Dupa ora 11 puteti servi si un meniu al zilei care va mai economiseste cativa lei. La micul dejun, insa, nebeneficiind de bufet suedez optiunile sunt limitate: platou rece, oua ochiuri sau omleta. Platoul rece, desi nu foarte variat, este indestulator. O particularitate a acestui restaurant o constituie regula privitoare la fumat: dimineata nu se fumeaza, dar in restul zilei acest lucru este permis.

Una peste alta, daca nu esti foarte pretentios, acesta este un hotel unde poti merge cu incredere, fara sa te temi ca o sa te ploua, ca o sa mori de frig sau de foame. Pentru cutremur nu garantez, deoarece peretii sunt suficient de subtiri incat sa auzi o persoana care sforaie in camera alaturata.

3 comentarii:

NetFlash.ro la indemana ta!