luni, 23 ianuarie 2012

The Darkest Hour (2011)

Gen: SF

Distributie: Emile Hirsch, Olivia Thirlby, Max Minghella, Rachael Taylor, Joel Kinnaman, Veronika Ozerova

Regizor: Chris Gorak [a mai regizat: Right at Your Door(2006)]

Nota Gealapa: 5.45
Metascore: 18/100

Sa vedem.....Un extraterestru misterios si cam scump la vedere ne invadeaza ca sa ne fure resursele (chiar cand trebuia sa se lanseze o retea care sa bata Facebookul la fund) .....metoda prin care omoara oameni este dezintegrare prin electrocutare...nimic deosebit. Daca mai punem la socoteala si ca extraterestrii astia sunt destul de prosti...la modul ca un banal geam te face, practic, invizibil si daca stai intr-o cusca de fier esti relativ in siguranta....concluzia este clara: planeta nu este distrusa nici de data asta, dar se alege cu niste gropi destul de mari.

Un lucru bun este ca actiunea se desfasoara in Moscova, si nu intr-o metropola americana cum se intampla de obicei, dar protagonistii tot americani sunt, asa ca e o bila doar pe jumatate alba. La partea de minusuri, foarte cuprinzatoare de altfel, bate la ochi interpretarea execrabila a actorilor, fie ei rusi sau americani. Mai avem parte si de niste texte siropoase, cateva declaratii razboinice de la niste actori puberi, o Moscova care arata exact ca Bucurestiul....si cam asta este atmosfera in care se desfasoara filmul.

Mai putem observa ca, dupa ce au stat 5 zile inchisi intr-un beci, baietilor nu le-a crescut nici un pic barba iar coafura fetelor este impecabila, toti rusii o bunghesc pe englezeste si in mijlocul carnagiului, in 2012, un rusnac se bate cu extraterestri cocotat pe un cal cu armura.

Bomboana de pe coliva o descoperim spre sfarsit cand, dupa ce am asteptat aproape tot filmul, vedem in sfarsit cum arata infioratorul invadator. Dezamagirea va fi maxima cand veti vedea ca arata exact ca desenul animat Sonic (cautati-l pe google), suparat si putin murdar pe fata. 3D-ul salveaza putin situatia, desi efectele nu te dau chiar pe spate.

Macar ma consolez cu gandul ca au investit in filmul asta 30.000.000$ si nu au scos decat vreo 20.000.000$ (pana acum).


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!