joi, 21 decembrie 2023

K-19: The Widowmaker (2002)

Gen: Istoric, Drama, Thriller

Distributie: Harrison Ford, Sam Spruell, Peter Stebbings, Christian Camargo, Roman Podhora

Regizor: Kathryn Bigelow [a mai regizat: Detroit(2017), Zero Dark Thirty(2012), The Miraculous Year(2011), The Hurt Locker(2008), The Weight of Water(2000)]

Buget: 100.000.000 $
Incasari: 65.716.126 $

Premii:
-

Este un film dintr-o alta epoca. Un film, bun dar din finalul unor vremuri in care indiferent cat de bun e filmul, lumea trebuie sa fie serioasa si cand limba rusa la Hollywood inseamna doar o engleza cu accent ciudat. Cu toate astea K19 are la baza un moment foarte important al istoriei, care cu toate briz-brizurile tipice cinematografiei de peste ocean ramane o poveste scrisa si pusa in scena foarte bine, care reuseste sa creeze de cealalta parte a ecranului suspans si tensiune din belsug. Avem in fata un film vechi de peste 20 de ani, cu un buget urias, iar vechimea as spune ca functioneaza in favoarea lui, pentru ca neavand mijloacele tehnice de azi, toti acei bani au fost folositi pentru decoruri scumpe si alt gen de efecte speciale decat cele din zilele noastre ceea ce il face sa fie mult mai realist.

Nu as spune ca se bucura de o distributie cu adevarat stelara, dar are un tractor de baza in persoana lui Harrison Ford, care facand abstractie de accentul foarte prost, se regaseste in pielea acestui personaj fix in zona lui de confort, astfel ca nu a  avut nici o problema sa duca in spate responsabilitatea acestui film. Chiar daca colegii sai nu au nume atat de sonore, cu exceptia lui Liam Neeson, si ei si-au facut treaba foarte bine si fara acest detaliu oricat de bun ar fi fost Ford, rezultatul nu ar fi fost acelasi, dar vorbim totusi de prestatii solide si atat, nimic cu adevarat iesit din comun.

Filmul nu s-a bucurat de un succes rasunator la box office, poate din cauza ca e putin cam lung, poate pentru ca in ciuda tensiunii si a personajelor eroice lasa o usoara senzatie de deconectare. Putea fi mai bun si putea fi mai rau. Personal eu l-am gasit destul de agreabil si mi s-a parut ca timpul a trecut destul de repede, fara sa simt vreun moment ca m-am plictisit. Nu m-a surprins cu adverat in nici un moment, dar nuci nu avea cum sa o faca si cred ca este un film pe acre o anumita categorie de public il va indragi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!