duminică, 17 decembrie 2023

The Voices (2014)

Gen: Comedie

Distributie: Ryan Reynolds, Gemma Arterton, Anna Kendrick, Jacki Weaver, Ella Smith

Regizor: Marjane Satrapi [a mai regizat: Radioactive(2019), La bande des jotas(2012), Chicken with Plums(2011), Persepolis(2007)]

Buget: 11.000.000 $
Incasari: 2.097.718 $

Premii:
- Jury Prize, Gérardmer Film Festival, 2015
- Audience Award, Gérardmer Film Festival, 2015
- Prix nouveau genre, Festival D Cinema De Paris, 2014

Nota Gealapa: 6.05
Metascore: 58/100

Un tip agreabil incearca sa isi cucereasca o colega de munca cu ajutorul animalelor sale vorbitoare malefice, dar lucrurile iau o intarsatura sinistra dupa ce aceasta nu apare la o intalnire.

The Voices nu este nici pe departe vreo capodopera. Nu are mereu cele ami bune glume, nu este in nici un caz moralm nu este epic si cu siguranta nu este pentru cei slabi de inger cu principii de domnisoare crescute la pension. Este in schimb memorabil si este de acum una din placerile mele vinovate cand vine vorba de filme. Este unul dintre cele mai originale filme pe care le-am vazut in ultima vreme si daca ai un simt al umorului mai bolnav sunt multe scene foarte amuzante. Nu exceleaza la nici un capitol, dar este pus in scena corect si arata decent din punct de vedere tehnic.

Se bucura si de o distributie foarte buna, care il are in prim-plan pe ryan Reynolds care se afla in acel moment al carierei in care orice ar face nu are cum sa fie gresit. Avem interpretari bunicele si din partea Gemmei Arterton si a Annei Kendrick, dar cu siguranta lumina reflectoarelor este pe Ryan Reynolds si responsabilitatea reusitei filmului a cazut pe umerii lui. aceasta ipostaza insa pare ca ii place foarte mult in ultima vreme si o imbratiseaza cu placere, iar parerea mea este ca a scos tot ce se putea scoate de la aceasta poveste si acest scenariu.

Eu am un simt al umorului mai intunecat si m-am distrat binisor la unele scene, dar as indrazni sa spun ca acest film nu este doar o comedie. Este si un film despre sanatatea mintala si afectiunile de acest gen, subiect pe care in unele momente il trateaza extrem de serios. Asta il face in egala masura si amuzant si trist si este un film care ramane intiparit in minte o perioada semnificativa de timp dupa ce il vedeti, astfel ca il recomand oricui vrea sa vada ceva putin altfel.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!